eveniment
Data: 
24 May 2011 - 21:00
Loc: 
Sala Studio a Univertisatii de Arte George Enescu
stats
Adresa: 
Horia 7-9

Premiera: Traiasca regina

Marti, 24 mai, de la ora 18.00, sunteti asteptati in Sala Studio a Universitatii de Arte "George Enescu" la premiera piesei Traiasca regina, dupa Aldo Nicolaj, spectacol de disertatie cu Maria Campean, coordonat de conf. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner.

Spectacolul are la baza un text al lui Aldo Nicolaj, cunoscut dramaturg italian contemporan, autor a peste patruzeci de comedii, cincizeci de monologuri si trei adaptari pentru scena ale unor romane. Este jucat pe multe alte scene din tara, dar ramane in memoria publicului cu piesa Fluturi, fluturi, regizata de Cristian Hadji-Culea in 1982 la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti cu Olga Tudorache in rolul principal, Carmen Tanase si Radu Duda.

"Povestea din Traiasca regina poate fi sintetizata telegrafic prin cateva cuvinte: de la dedicare la renuntare, de la acceptare la resemnare, de la dorinta la singuratate, de la frustrari la vicii...", declara Maria Campean.
Bianca, o femeie intre doua varste, aminteste de viata ei printre altele, ca de ceva despre care nu trebuie vorbit. Imbatranita de viata "cenusie si plictisitoare" despre care "nu stia nimic", traita langa un om pe care nu-l cunostea dar pe care il respecta, a luat de bun ce i s-a oferit fara sa aiba nici o reactie de impotrivire. Intrata in rutina zilnica, lipsita de afectiunea sotului isi dedica zilele Eugeniei ("lumea mea era lumea ei") care ajunge centrul universului ei, cu care a ramas insarcinata "fara sa-si dea seama". Gandurile ei par rupte de realitate astfel incat ajungi sa te intrebi daca personajul chiar e inocent sau foloseste aceasta inocenta ca masca pentru a se apara de insasi Viata.

Partea de graphic design & visuals este realizata de Setsuna, in timp ce de regia tehnica, lumini si sunet s-a ocupat Gheorghe Albianu.

Maria Campean este absolventa a Universitatii de Arte "George Enescu" - departamentul Teatru, sectia Actorie - promotia 2009 si masteranda a aceleiasi facultati. Pe scena Teatrului National Iasi a jucat in spectacolele Negustorul de timp, regia Ovidiu Lazar si Aici, la portile beznei, regia Mihai Maniutiu. Alte proiecte din care a facut parte: Gaitele, regia Mihaela Arsenescu Werner, Plecat in UE si To be or not to be... in love, regia Antonella Cornici.

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Sam, 21/05/2011 - 15:13
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta