eveniment
Data: 
19 Mar 2022 - 19:00
25 Mar 2022 - 19:00
Loc: 
Teatrul Cub
Bilet: 
40.00
stats

MASAJ – un proiect marca Radu Afrim

Masaj”, cel mai recent proiect creat de regizorul Radu Afrim, va avea premiera la Teatrul Național Iași, pe 19 și 20 martie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului³. De această dată, la cea de-a opta colaborare cu Naționalul ieșean, regizorul propune un scenariu propriu, scris anul acesta, special pentru actorii ieșeni. Următoarele reprezentații sunt programate pe 25 și 26 martie.

Din echipa acestui proiect, mai fac parte: Irina Moscu (scenografie), Alice Veliche (coregrafie), Diana Roman (pregătire și aranjament muzical), Marian-Alexandru Chiculiță (asistent de regie). Pe scenă, actori ai Naționalului ieșean, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași: Horia Veriveș, Pușa Darie, Ada Lupu, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Mălina Lazăr, Ionuț Cornilă, Livia Iorga, Diana Chirilă, Marian-Alexandru Chiculiță, Alexandru Bodron, Robert Agape, George Gușuleac, Flavius Grușcă, Cezar Ichim.

Destructurat, imprevizibil, Masaj e lumea în care nu poate fi distinsă cu precizie consistența personajului, e o lume direcționată imprecis de o acțiune pulverizată, ca în orice text postmodern lipsit de epicentru, deviat de la mytos, recompus din fragmente care, aduse împreună, configurează un corp nou, hibrid, în continuă anamorfoză. O cameră de masaj e o zonă între real și ireal, dintre uman și artificial, în care personajul Maseurului este și replică a Călăuzei, a lui Mefisto sau a lui Freud. Depinde din ce parte privim. Fiindcă piesa este o invitație la exersarea actului privirii în teatru, ca printr-un caleidoscop, oferindu-ți, ție spectatorule, imagini intercalate, comice, grotești, triviale, vaporoase. Fantasme.” (Ioana Petcu, lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași) 

Bilete: Agenția Teatrală (tel. 0232 255999), teatrulnationaliasi.roentertix.romyticket.ro.

La Teatrul Național Iași, Radu Afrim a mai montat: „Dawn-Way” de Oleg Bogaev (2011), „Visul unei nopți de vară” de Shakespeare (2012), „Femeia mării” după Henrik Ibsen (2014), „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino (2017), „Dansul Delhi” de Ivan Vîrîpaev (2019), „Orașul cu fete sărace” după Radu Tudoran (2020), „Trei piese triste” după Maurice Maeterlinck (2021).

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 17/03/2022 - 16:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa