eveniment
Data: 
9 Dec 2015 - 18:00
Loc: 
Centrul Cultural German (sala Bertold Brecht)
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi nr. 38 (mai jos de Institutul Regional de Oncologie)

Surorile iubite

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German miercuri, 9 decembrie 2015, incepind cu ora 18.00, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german Surorile iubite in regia lui Dominik Graf din anul 2014. Acesta va fi subtitrat in limba engleza si va dura 2h si 18 minute. Intrarea este libera!

Synopsis: Actiunea filmului este plasata in anul 1788: Charlotte von Lengefeld, fiica unui nobil sarac din Thüringen, s-a intors din Weimar in orasul sau natal, Rudolstadt, spre bucuria surorii ei nefericite in casnicie, Caroline de Beulitz. Cele doua surori au jurat cindva ca vor imparti totul. Iar intr-o zi, cind apare Friedrich Schiller, care a fost expulzat din Württemberg, in Rudolstadt, cele doua surori se gindesc sa ia in serios juramantul lor. Ele dezvolta un triunghi amoros, care beneficiaza de casnicia Charlottei cu poetul. Dar acest stil de viata se dovedeste a fi fragil.

Filmul lui Dominik Graf este un amestec de realitate si fictiune documentate; o utopie privata care poate fi la fel de greu de implementat ca situatia politica derulata in fundal - Revolutia Franceza. In rolurile principale ii puteti urmari pe actorii Hannah Herzsprung, Henriette Confurius si Florian Stetter.

Dominik Graf  (1952) este un regizor de film german. A studiat regie de film la Universitatea de Televiziune si Film din Munich, unde a absolvit in anul 1975. Dupa citeva filme in traditia germana „Autorenfilm”, s-a intors in televiziune, axindu-se pe drame politiste si thrillere. Este cunoscut pentru lungmetrajele Surorile iubite (2014), Der Felsen (2004) si Die Sieger (1994).

Este un participant activ in discursurile publice legate de tema valorii filmelor din Germania, scriind numeroase articole si luindu-i-se o serie de interviuri, iar o parte dintre acestea au fost colectionate intr-o carte. Graf si-a continuat munca in televiziune si cinema si a reusit sa obtina recunoastere internationala in anul 2014 cu filmul sau, Surorile iubite, care a fost selectat in sectiunea „Cel mai bun film intr-o limba straina” la cea de-a 87-a editie Academy Awards.

Surorile iubite a fost nominalizat la Berlinale pentru Ursul de Aur si a reusit sa obtina diverse premii si nominalizari in cadrul festivalurilor German Film Awards si Bavarian Film Awards.

Resurse
Video: 

Surorile iubite [trailer]

Surorile iubite [trailer]
Articol scris de Ligia Prodan | Mar, 08/12/2015 - 00:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan