eveniment
Data: 
6 Oct 2010 - 13:00 - 11 Oct 2010 - 01:00
Loc: 
Glendale Moldova Mall, Cinema Republica
Bilet: 
3.00
stats

IIFF 2010

Iasi International Film Festival si-a strans cuminte o serie impresionanta de filme realizate cu un buget mai mic sau mai mare si se indreapta nerabdator spre noi. A doua editie a proiectului si-a modificat perioada de desfasurare de la 10 zile la doar 5, cauzele fiind cunoscute de fiecare in parte si de toti la un loc:

"Nu mai spunem ca este o editie de criza, se subintelege acest lucru, in primul rind prin faptul ca, fata de anul trecut, cind au fost zece zile de festival, anul acesta vor fi doar cinci." (Emanuel Lazarescu)

Cu toate acestea, IIFF 2010 propune cineastilor o selectie generoasa de pelicule, majoritatea obtinand premii la diferite festivaluri de profil.

Evenimentul va avea loc in perioada 6-10 octombrie, iar in ceea ce priveste structura, acesta va continua pe directia trasata de anul trecut. Astfel, in competitie s-au inscris 72 de productii distribuite in aceleasi 4 categorii: lungmetraj (9), scurtmetraj (17), documentar (34) si animatie (12), iar 10 dintre ele le puteti regasi in cadrul AltFel.

Pe langa acest rasfat cineast, publicul prezent la IIFF 2010 va putea viziona o parte din productiile romanesti realizate in acest an, cele mai bune pelicule de la editia din 2009, filme in premiera semnate de regizori romani si straini, precum si filme horror.

Ca element de noutate si implicit ca o veste buna pentru industria cinematografica, organizatorii festivalului vor decerna, incepand cu aceasta editie, Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate unui maestru din domeniu.
Anul acesta, onoarea ii va reveni lui Dinu Cocea, stabilit in Franta in anul 1985. Regizorul de succes va incerca sa fie prezent la Iasi International Film Festival atat pentru a-si ridica premiul, cat si pentru a viziona impreuna cu publicul larg filmul care l-a consacrat - "Haiducii".

Toate peliculele festivalului vor rula la Cinematograful Glendale din Moldova Mall, etajul 6 si la Cinematograful Victoria, iar in ceea ce priveste preturile, acestea raman neschimbate: 3 RON pentru elevi, studenti si pensionari si 5 RON pentru cei care nu beneficiaza de reduceri.

Va indemn prietenos sa mergeti cat de des puteti la IIFF 2010 si sa va bucurati de aceasta initiativa, ce incearca sa se dezvolte frumos de la un an la altul.

Vizionare placuta!

Articol scris de Oana Filip | Lun, 27/09/2010 - 10:43
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului oana