articol
stats

Iasi International Film Festival

Despre Festivalul International de Film de la Iasi se tot vorbeste. Se elogiaza initiativa de care se vor bucura iesenii (dar nu numai) in aceasta toamna.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Romana de Film Independent si Primaria Municipiului Iasi in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei si are drept scop promovarea artei cinematografice atat prin sustinerea filmelor de autor cat si a celor independente. De apreciat este si faptul ca proiectiile filmelor se vor desfasura nu doar in cinematografe, ci si in spatii mai putin conventionale cum este CINE-CORTUL.

Aflat la prima editie, IIFF se va desfasura incepand de pe 25 septembrie si pana pe 3 octombrie. Cele 9 zile de festival vor fi un vis implinit al cinefililor care se pot bucura din plin de productii care de care mai incitante.

Proiectul este structurat in patru mari categorii: Lung Metraj Fictiune, Scurt Metraj Fictiune, Animatie si Documentar, insa exista si alte sectiuni la fel de importante, printre care se numara si PRE-FATA, ALT-fel, ALTERNATIVE, RETRO-SPECTIVE, Fabricat in... si CINE-LABS.

Un motiv in plus pentru care va recomand sa nu ratati debutul festivalului este lung metrajul Amintiri din Epoca de Aur scris Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu si Cristian Mungiu. Productia de gala va putea fi vizionata in prima zi a evenimentului, la ora 20, la Cinema Victoria.

Intr-un articol, regizorul roman dezvaluie cateva detalii despre aparitia acestui film: "Am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pana la urmatorul meu film de autor, sa ofer publicului roman o comedie, iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze, sa Refoloseasca si sa Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi".

De asemenea, Festivalul International de Film de la Iasi aduce in prim plan 11 filme de lung metraj fictiune, 31 de productii de scurt metraj fictiune, 17 documentare si 17 animatii, toate realizate de catre oameni pasionati de lumea cinematografica.

Asadar, IIFF nu poate fi decat un eveniment care trebuie incurajat si sustinut, iar acest lucru il putem face doar mergand la festival.

In ceea ce priveste pretul de intrare, acesta va fi in jur de 5 RON, insa mai multe informatii vor fi afisate pe site-ul evenimentului.

Articol scris de Oana Filip | Mar, 15/09/2009 - 11:07
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului oana

Comentarii

Ai idee de unde se pot procura bilete sau daca se poate cumpara un bilet pentru tot festivalul?
Este o initiativa laudabila si sper ca se va ridica la nivelul asteptat (si prezentat atat de frumos mai sus). Apropo, mai este si festivalul de film "Spune pe scurt", ce va avea loc in Iasi pe data de 27 septembrie, la ora 18:30, la Casa de Cultura a Studentilor. Am inteles ca pretul unui bilet ar fi de 10 lei