eveniment
Data: 
5 Feb 2016 - 19:45
6 Feb 2016 - 19:45
7 Feb 2016 - 19:30
Loc: 
Casa de Cultura ”Mihai Ursachi”
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Astra Film on Tour 2016

Intre 5 si 7 februarie 2016, Astra Film on Tour aduce la Iasi, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”, 6 documentare de top din programul AFF 2015. Astra Film on Tour este o ocazie unica pentru ieseni de a vedea in premiera cele mai aclamate filme de nonfictiune la ei in oras, filme apreciate la nivel international si cu o cariera festivaliera remarcabila. Totodata, pe pagina event-ului de pe Facebook, organizatorii anunta un concurs cu premii (tricouri si traistute de la Astra, cu un artwork marca Dan Perjovschi). Fiti cu ochii pe event!

Vineri, 05 februarie 2016

18:00 - Spartacus & Cassandra (r. Ioannis Nuguet)

Distins cu Marele Premiu la Astra Film Festival 2015, documentarul este o incursiune in lumea a doi frati romi de origine romana care locuiesc in periferia Parisului prinsi intr-o confruntare decisiva pentru viitorul lor: o viata in saracie pe strazi alaturi de parintii lor ori o viata mai sigura cu un acoperis deasupra capului si acces la educatie alaturi de o familie adoptiva.

19:45 - Outside (regia Andrei Schwartz)

Premiul pentru cel mai bun documentar, competitia Romania. Initial filmul prezinta lupta unui puscarias cu vina si cu viata in afara inchisorii, insa in final intreaga poveste ia o turnura derutanta. Care este motivul pentru care detinutul a servit ani la rind o minciuna?

Simbata, 06 februarie 2016

18:00 - The Wolfpack (r. Crystal Moselle)

Controversatul documentar face cunoscuta viata a 6 frati adolescenti a caror tata a decis ca trebuie sa-i protejeze de societate, asa ca nu le-a permis niciodata sa paraseasca apartamentul in care locuiesc situat chiar in centrul New York-ului, in schimb le-a dat unda verde la colectia sa de filme de fictiune. Adolescentii nu au niciun fel de perceptie a realitatii, in schimb isi petrec timpul reconstituind scene din filmele preferate.

19:45 - I am the People (r. Anna Roussillon)

Filmul urmareste modul in care Farraj, un om simplu care se ocupa cu cultivatul pamintului, traieste revolutia egipteana din fata televizorului, in comparatie cu conationalii sai aflati in miezul revoltei.

Duminica, 07 februarie 2016

18:30 - The Seven dwarfs of Auschwitz (r. Ursula Macfarlane)

Sapte frati pitici din Maramures, cintareti si interpreti, ajung in timpul ocupatiei naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele, in mod miraculos, tocmai acesta este si motivul pentru care scapa cu viata.

19:30 - Left on Purpose (r. Justin Schein)

Documentarul de fata infatiseaza portretul unui fost activist parasit de colegii alaturi de care cindva milita pentru cauze comune si care luptindu-se cu despresia clinica, alcoolul si drogurile se teme sa nu devina o povara pentru ceilalti. Ideea sinuciderii ca ulltim act politic se contureaza cu tot mai multa forta in mintea sa.

 

Proiectiile au loc la Casa de cultura ”Mihai Ursachi” – Bulevardul Carol I, Parcul Copou. Accesul la proiectii este liber.

Astra Film On Tour la Iasi este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Judetean Sibiu, Casa de Cultura „Mihai Ursachi”.

Cea de-a XXIII-a editie a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu intre 17 si 23 octombrie 2016.

Resurse
Video: 

Astra Film

Astra Film
Articol scris de Ligia Prodan | Mar, 02/02/2016 - 17:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan