eveniment
Data: 
22 Aug 2012 - 19:00 - 30 Aug 2012 - 19:00
26 Aug 2012 - 17:00
Loc: 
Galeria Cupola
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda nr. 2
Telefon: 
0232 215 382

Visele Alinei Mardare

Viziunile onirice ale Alinei-P. Mardare continua: dupa ce in urma cu un an ne introducea intr-o Stare de vis, tema reapare si in expozitia vernisata miercuri, 22 august, "de la 7 seara" la Galeria Cupola. Pana pe 30 august aveti ocazia nu doar sa vedeti lucrarile din seria "Visele sunt ca ingerii", ci si sa luati parte la workshop-uri de pictura.

Daca ati trecut saptamana aceasta prin Piata Unirii sigur ati remarcat colajele de pe geamurile Galeriei Cupola. Dupa cum ne-a marturisit, Alina-P. Mardare si-a folosit fotografia norocoasa pentru a atrage privirile trecatorilor spre lucrarile din interior, legate intre ele cu un fir albastru simbolizand firul oniric. Expozitia contine zece lucrari in ulei pe panza, toate cu latura mai mare de un metru.

"Anul trecut am avut indrazneala de a pune pe simeze in debut o expozitie mixta care continea atat creatii de pictura cat si de grafica. Anul acesta m-am adancit mai serios in pictura in ulei si m-am concentrat pe o tematica unica legata de universul oniric si poetic totodata, asa cum imi sta in fire. Figurative, picturile reprezinta oameni dormind si in special copii," a declarat artista, mentionand ca a ales copiii deoarece sunt cel mai aproape de puritatea ingerilor.

Am intrebat-o pe Alina de ce a intercalat intre lucrari copii ale unor pagini din manuale de desen, deoarece la prima vedere o corelatie pare dificila. Aici vine vestea buna pentru cei dornici sa vada un artist la lucru, pentru ca duminica, 26 august, de la ora 17:00, Alina-P. Mardare invita pe cei interesati la un workshop de creatie in interiorul galeriei. Veti asista la finalizarea unor lucrari lasate intentionat neterminate si primi raspunsuri la posibile intrebari legate de tehnica aleasa.

Alina-P. Mardare a absolvit in 2004 Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design a Universitatii de Arte „George Enescu”, la clasa doamnei Atena Simionescu (actualul rector), iar in 2006 a devenit posesoare a titlului de master la aceeasi universitate. Din 2010 este unul dintre cei mai tineri membri ai filialei din Iasi a UAP.

Articol scris de George Plesu | Joi, 23/08/2012 - 03:08
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george