eveniment
Data: 
27 Sep 2020 - 19:30
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

What we are today will change tomorrow - spectacol work in progress

What we are today will change tomorrow  este un proiect dezvoltat de coregrafa Andreea Novac și face parte din programul de rezidențe Placebo, inițiat de Teatru FIX.

PLACEBO, platformă de rezidențe de creație în domeniul artelor performative, are ca scop cercetarea relației dintre diferite domenii artistice, având ca punct de reper raportarea la realitatea curentă, realitate construită din stimuli (dinamica informațiilor, invazia de imagini, mijloacele de comunicare, etc.) generatori de tipare comportamentale specifice.

PLACEBO are la bază libertatea de structuri și formule de expresie hibrid, generate de percepțiile care ne guvernează realitatea, iar dialogul performativ pe care ne propunem să îl dezvoltăm încurajează explorarea subiectivităților și a raporturilor dintre autorul unic și cel colectiv, recontextualizarea corpului ca mijloc de dialog și nu în ultimul rând, crearea unui placebo effect, în ceea ce privește descoperirea unor calități noi sau conștientizarea celor latente.

Această primă rezidență din cadrul programului s-a desfășurat în luna iulie a acestui an, la Iași, iar Teatrul din Stejar ne-a fost gazdă pe toată perioada cercetării. Coregrafa Andreea Novac a lucrat timp de o lună cu Alexandra Vieru și Beatrice Volbea (performeri) și cu Eduard Draude (sound designer), perioadă în care a pus bazele spectacolului  work in progress What we are today will change tomorrow care pornește de la ideea de transformare și chestionează ideile de participare, transfer și schimbare, ca procese naturale, constante, ireversibile la nivel personal și artistic.

În septembrie vom prezenta, în format video, rezultatele acestei rezidențe, în trei orașe din țară: Iași, Brașov și Târgu-Mureș, prezentări care vor fi urmate de discuții cu echipa de proiect despre procesul de cercetare și creație.

Program prezentări:

Marți, 22 septembrie ora 20:00 - Visssual Brașov

Joi, 24 septembrie, ora 20:00 - Uzina Foto, Târgu Mureș

Duminică, 27 septembrie, ora 19:30 - Art + Design, Iași 

Din echipă fac parte:

Coordonator rezidență, coregraf: Andreea Novac

Asistent: Stanca Jabenițan

Performeri: Alexandra Vieru, Beatrice Volbea, Eduard Draude

Compoziție și producție audio: Eduard Draude de la Avangarda Deschisă

Montaj Video: Andrei Botnaru

Operator Video: Radu Marțin

Documentare foto-video: Mălina Moncea

Parteneri: Teatrul din Stejar (Iași), Visssual (Brașov), Uzina Foto (Târgu Mureș), Art + Design (Iași), Bindu (Iași) și Avangarda Deschisă.

Special thanks to Theodor Ivan, Ovidiu Ivan și Călin Pîrîială!

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 22/09/2020 - 19:21
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa