eveniment
Data: 
9 May 2013 - 20:00
10 May 2013 - 20:00
14 Jun 2013 - 20:00
18 Oct 2013 - 19:00
31 Jan 2014 - 19:00
Loc: 
Teatru FIX
Bilet: 
18.00
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda nr.10
Telefon: 
0743 915 868

Plangerea mesei si a scaunului la Teatru FIX

Initial am fost luati prin surprindere de cat de repede a fost pusa in scena premiera Plangerea mesei si a scaunului, dupa un text de Benoit Vitse, despre care n-am apucat sa mai scriem. Din fericire, Ioana a reusit sa ajunga si s-a lasat convinsa de spectacolul pus in scena de Bogdan Palie. Pe 9 si 10 mai (adica intr-o zi de joi si respectiv vineri), de la ora 20.00, Teatru FIX a programat alte doua reprezentatii. Update: spectacolul se joaca din nou vineri, 14 iunie, si vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00. In 2014, spectacolul este programat pentru 31 ianuarie, de la aceeasi ora.

Spectacolul, realizat in parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, ii are ca protagonisti pe actorii Teatrului FIX Stanca Jabenitan si Catalin Stefan Mindru. De scenografie s-a ocupat tot un om „de-al casei”, Mihai Pintilei, in timp ce responsabili pentru efectele vizuale si lumini sunt Radu Salahoru, respectiv Alin Stefan Prodan.

Catalin Stefan Mindru s-a nascut in Iasi, dar s-a format ca actor la Targu Mures (Teatru’74). Anul trecut s-a intors acasa pentru a infiinta Teatru FIX, unde in prezent joaca si regizeaza. L-ati putut vedea si pe scena Teatrului National Iasi, in Visul unei nopti de vara regizat de Radu Afrim. Desi e la baza actor, se pare ca lui Catalin Mindru ii vine bine si rolul de regizor. Din 2009 a inceput sa semneze regia unor spectacole, si amintesc: Confesiuni in 3 timpi (13 si Jumatatede Oana Hodade) la Teatru’74, la Institutul Francez BFF - Best Friends Forever de Anna Ziegler sau Si cu ea ce facem? noaptea in depou de Vasily Sigarev, @Versiuni dupa Judy Upton, la Teatru FIX.

Ca si Catalin Mindru, Stanca Jabenitan a absolvit Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures. A jucat la Teatrul National Targu Mures si Teatru’74, si a venit in Iasi pentru ca impreuna cu Mihai Pintilei, Catalin Mindru, Nora Mindru, Andrei Reurean-Pintilei sa puna bazele Teatrului FIX unde ati putut-o vedea in spectacole ca @Versiuni sau S-a intamplat intr-o joi.

Inchei indemnandu-va sa mergeti la spectacol, folosindu-ma de un citat din cronica Ioanei Petcu: “prima reactie a fost sa ma intreb daca am asistat la teatru de avangarda sau la un experiment, pentru ca, da, e oarecum mai greu sa incadrezi Plangerea mesei si a scaunului - un text semnat de Benoit Vitse, in montarea foarte tanarului regizor Bogdan Palie - pe o directie clara. Spectacolul este genul produselor de nisa, caci nu s-ar putea spune ca e deschis chiar tuturor gusturilor.”

Intrarea costa 18 lei, dar studentii si elevii peste 18 ani (pentru ca spectacolul contine limbaj si imagini explicite) au reducere (13 lei).

Resurse
Video: 

Secventa din spectacol

Secventa din spectacol
Articol scris de Maria Elena Campean | Joi, 02/05/2013 - 22:56
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria