eveniment
Data: 
22 Nov 2012 - 19:00
Loc: 
Sala mica a Teatrului Luceafarul
stats
Adresa: 
str. Grigore Ureche nr. 5
Telefon: 
0232-212662

Oase pentru Otto din nou la Teatrul Luceafarul

Prezentat in aprilie 2008 in cadrul proiectului Teatrul temelor sociale initiat de Oltita Cintec la Teatrul Luceafarul, Oase pentru Otto de Lia Bugnar se joaca din nou joi, 22 noiembrie, de la ora 19:00, in cadrul Festivalului Moft studentesc. In regia lui Ion Ciubotaru si scenografia Vioricai Perju, le are in distributie pe Ionela Arvinte, Mariana Ivanov si catelul Otto.

Oase pentru Otto, este povestea a doua tinere: una e studenta la Conservator, cealalta, e prostituată, cu un copil in intretinere. Studenta la Canto obtine o bursa in Noua Zeelanda, numai ca bursa nu acopera si transportul cu avionul, iar dupa ce a epuizat toate variantele de a face rost de bani, tanara artista decide sa faca un compromis major: iese, o seara, pe centura. Din intalnirea lor fiecare personaj se îmbogateste, ambele au ceva de invatat de pe urma acestei experiente. Publicul, deasemenea, invata ca lucrurile sunt intotdeauna mai complicate decat par la prima vedere si ca oamenii nu trebuie judecati dupa aparente.

Textul Liei Bugnar m-a cucerit de la prima lectura. Cautam o piesa pentru tineri, cu o tematica sociala, intrucat cred ca, daca spectatorii se recunosc pe scena, vor iubi si mai mult arta teatrala. Nici textul, nici noi, cei implicati, nu dam solutii, nu spunem «asa trebuie sa faceti». Vrem doar sa tratam estetic problemele care-i macina pe tinerii din jurul nostru”, spunea despre piesa Oltita Cintec, la premiera din 2008.

Lia Bugnar spune ca nu ii place sa scrie. A ajuns dramaturg pentru ca nu era multumita de ea ca actrita si a continuat sa scrie la cererea colegilor carora a ajuns sa le auda vocile interpretand atunci cand o face. Piesa Oase pentru Otto de exemplu, a fost scrisa pentru o colega care canta opera minunat si plange senzational. Face si regie, dar numai pe piesele ei pe care le catalogheaza ca fiind gata regizate, piese in care, ca regizor, esti nevoit sa te ocupi numai de personaje, de relatiile dintre ele si de adevarul lor.

Articol scris de Maria Elena Campean | Lun, 19/11/2012 - 03:43
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria