eveniment
Data: 
14 Jun 2009 - 21:00 - 22:30
Loc: 
Sala Studio "Teofil Valcu"
Bilet: 
11.00
stats

Oameni de nimic, o noua premiera a Teatrului National din Iasi

Duminica, 14 iunie, la Teatrul National "Vasile Alecsandri" se va juca premiera "Oameni de nimic", o piesa de teatru conceputa sub forma unui colaj ce contine fragmente din operele lui Cehov: "Efectul daunator al tutunului" si "Tragedian fara voie".

Il veti revedea pe scena pe Petre Ciubotaru, un actor ce a jucat in cei 45 de ani petrecuti pe scena in aproape 200 de roluri de la Trahanache in O scrisoare pierduta pana la Her Trumpeter-Strale in piesa Peer Gynt. In prezent, aveti ocazia sa-l admirati in nu mai putin de cinci spectacole apartinand Teatrului National Iasi: Uriasii muntilor, Gheorghe Popescu, Chirita, Iov si salubrizarea si nu in ultimul rand Oameni de nimic.

Regizorul Ovidiu Lazar declara ca a conceput spectacolul actual ca "unul in care actorul sa devina nodul de la care sa plece toate firele. Veti vedea un altfel de Petru Ciubotaru, veti vedea la ce cota au ajuns profunzimile profesionale ale acestui actor". Acelasi Ovidiu Lazar marturiseste ca se doreste propunerea acestui spectacol pentru unul dintre premiile UNITER. De altfel, la premiera vor fi prezente si nume grele precum Aura Corbeanu, directorul executiv de la UNITER, sau criticul de teatru Marina Constantinescu.

Piesa de teatru se va juca in Sala Studio "Teofil Valcu" a Nationalului iesean, incepand cu ora 18.00. Pretul unui bilet este de 11 lei, studentii, elevii si pensionarii beneficiind de o reducere de 50%. Alte reprezentatii ale acestui spectacol vor avea loc pe 19 si 26 iunie.

sursa: Flacara Iasi

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Sam, 13/06/2009 - 16:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta