eveniment
Data: 
30 Nov 2011 - 18:30
11 Dec 2011 - 11:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
Bilet: 
30.00
stats
Adresa: 
Str. Pictorului nr. 14
Telefon: 
0232 261846

Maia Morgenstern in povestea simfonica pentru copii Petrica si Lupul

Celor mici, dar si celor mai mari, Opera Nationala Romana din Iasi le face o invitatie de nerefuzat miercuri, 30 noiembrie, de la ora 18.30, la Ateneul Tatarasi, acolo unde va avea loc reprezentatia spectacolului Petrica si lupul, o poveste simfonica pe muzica lui Serghei Prokofiev, compozitorul care a murit in aceeasi zi cu Stalin. 

Serghei Prokofiev a fost un compozitor neo-clasic, unul dintre cei mai mari compozitori rusi ai tuturor timpurilor. De la miniaturi instrumentale pana la simfonii, concerte si muzica de film, creatia sa cuprinde aproape toate genurile muzicale.
Nascut la Sontovka, a aratat inca de mic aptitudini pentru muzica, scriind prima sa lucrare, "Galop indian", la varsta de numai 5 ani.

Petrica si lupul, lucrare scrisa in 1936, ii va face pe cei mici sa se indragosteasca de personajele povestii simfonice redate atat de frumos de instrumentele muzicale insufletite sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Asa se face ca acestia vor descoperi diferite pasari, pisici sau alte personaje cunoscute acestora asociate unor instrumente muzicale precum viorile (nimeni altul decat Petrica sau Petea), oboiul (ratusca), clarinetul (pisica), fagotul (bunicul) sau cornul francez (lupul).

Maia Morgenstern, una dintre cele mai cunoscute actrite din tara, va juca rolul Povestitorului.

Basmul simfonic pentru copii de Sergei Prokofiev face parte din programul "Opera pentru mari si mici - Dezvaluirea secretelor Operei" si se va desfasura sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea (Bucuresti).

Pretul unui bilet este de 50 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere.

O alta distributie va mai avea loc duminica, 11 decembrie, de la 11.00, la Ateneul Tatarasi.

Pretul unui bilet este de 30 de lei de aceasta data. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere.

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Mar, 29/11/2011 - 10:38
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta