eveniment
Data: 
16 Jun 2021 - 21:00 - 22:30
Loc: 
HA!SUS
stats
Adresa: 
ZentaHub, Calea Chisinaului nr. 29, Corp C.40
Telefon: 
0749 466 564

Lady Else, un spectacol psihedelic

Pe data de 16 iunie, la ora 21:00, la HAISUS va avea loc spectacolul Lady Else. Bilete se pot achiziționa online: https://www.haisus.ro/events. Acest spectacol se desfăşoară conform normelor de prevenţie a răspândirii Coronavirus. Pe durata prezenţei în sală purtarea măştii este obligatorie.

„Else, considerată o tipologie a înfrântelor, chiar cu un sufix de lirism tragic, tipic german, ne reprezintă la un nivel adânc narcisist și ipocrit. 
 
În lipsa angajării totale în relațiile cu ceilalți și a creditului acordat geamătului interior - în urma ciocnirilor affective cu situații sau persoane -, oricare putem ajunge o variantă a Elsei lui Schnitzler. 
 
Dramaturgul și prozatorul de elită, a unei culminante perioade literare a Austriei de început de secol XX, Arthur Schnitzler, realizează o opera-axă pentru drama asumării ingenuității în fața unei societăți boeme, degradate și anihilatoare a oricărui avânt pueril, romanțios sau naiv. 
 
Această societate este identic lumea Vienei, capitală a unui imperiu aflat pe o cale solitară, închinată degustărilor frumosului și plăcerilor. 
 
„Domnișoara Else” este aproape o alegorie fantastică, sarcastică, dar scrisă în registru psihologic. Feeria dictonurilor de gând, din mintea Elsei, dincolo de umorul lor, creează o turbulență afectivă fără precedent pentru literatura de secol XIX. O prospețime și o precizie, asemănătoare poate lui Dostoievski, va izbi oricare cititor. Acest amănunt, al acurateții este motivul pentru care aceste gânduri pot deveni mișcări într-o coregrafie sau sentimente asumate corporal, ca să devină un dans răvășitor pentru spectator. 
 
“Lady Else”, show-ul nostru psihedelic, este o reinterpretare în registru corporal, cu inserții dialogate, a unui război emoțional gigant. Show-ul nostru, în care veți întâlni un batalion redutabil de dansatori, mare parte studenți la facultatea de coregrafie, a UNAGE Iași, realizează o materializare a unei perspective duale: înăuntru – în afară, a personajului principal, Else, interpretat de Sara Tayari. Alături de Sara, asemeni Faust-ului lui Marlowe, apar doi îngeri, fragmente unitare ale personalității ei, Teodora Burdujan și Georgiana Condurache, care, parte prin dialog, parte prin corp, realizează concretețea unui conflict mental și psihic zguduitor al personajului lui Schnitzler. 
 
Muzica este semnată de Robert Schumann. 
 
Coregrafia este semnată de primbalerinul Vlad Mărculescu. Îmbinarea actorie-dans, s-a împletit savuros și cu accente de umor sănătos, pentru că în spatele orelor de întâlniri la repetiții, se află o chimie trăsnită și tonică a relației mele cu Vlad. Amândoi privim suspect de animat lumea din jur. 
 
Partea de Light Design este semnată de domnul Adrian Buliga, profesor, mentor, și omul care m-a împins să îndrăznesc mereu, în orele petrecute împreună la facultatea de regie. 
 
Surpriza o reprezintă partea de costume, unde trei creatori de modă, tineri și cu certitudine deveniți în vogă în curând, Dani Gorban, Andrada Pașaniuc, Mădălina Oancea, își dau mâna și realizează prin meșteșugul lor nonconformist, culoarea și textura vestimentară a Vienei de final de secol XIX. 
 
Vă invit cu toată dragostea să luați parte la o serată îmbietoare și gentilă a unui oarecare topos poetic, HA!SUS devenit foaierul lugubru al unui hotel de lux.” Andrei Sava - regizor 
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 13/06/2021 - 13:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa