eveniment
Data: 
5 May 2016 - 18:00
6 May 2016 - 18:00
6 Mar 2017 - 18:00
Loc: 
Sala Studio
Bilet: 
22.00
stats
Adresa: 
str. Agatha Barsescu nr. 18
Telefon: 
0232 255999

Joc de pisici

Stagiunea Teatrului National Iasi se imbogateste cu premiera spectacolului Joc de pisici de Örkény István (castigator al premiului Kossuth pentru literatura), regizat de Irina Popescu Boieru, scenografia fiind semnata de Axenti Marfa. Spectacolul a avut premiera pe 9 si 10 aprilie, de la ora 18.00, la Sala Studio, urmatoarele spectacole fiind programate pe 5 si 6 mai, de la aceeasi ora. Update: in stagiunea 2016-2017, spectacolul se joaca pe 6 martie, de la aceeasi ora.

 „Toti avem cate ceva de impartit. Numai cu batranii nu mai are nimeni nimic de impartit. Iar atunci cand batranii au ceva de impartit intre ei, noi radem”.

Cuvintele autorului Örkény István constituie cel mai nimerit motto al acestui spectacol, care nu incearca sa demonstreze nimic nou, ci doar sa constate un adevar vechi de cand lumea: acela ca dragostea nu are varsta. Chiar si atunci cand protagonistii sunt trecuti si de cea de a doua tinerete, dragostea poate fi la fel de patimasa, romantica, dureroasa si efervescenta ca in adolescenta. Atata doar ca expresia ei, care nu mai consta in serenade si buchete de flori, plimbari poetice si dedicatii in versuri, intalniri pacatoase si secrete, ci in mese cu felul preferat al subiectului adorat - supa de gaina cu zarzavatul alaturi - poate deveni ridicola pentru cei ce, straini de blestemul binecuvantat al iubirii in toiul ei, se distreaza privind la varsta biologica a eroilor, nu la varsta vesnic tanara a sufletului lor.

Celor care au trait vreodata asemeni acestor personaje, spectacolul le va starni duioase si amuzante aduceri aminte. Celor prea tineri pentru a intelege, le va starni doar hohote de ras. Abia tarziu, peste multe zeci deani, isi vor aminti tot cu duiosie de aceasta piesa si vor lua aminte.  (Irina Popescu-Boieru)

O frumoasa poveste de dragoste, cu o distributie pe masura: Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avadanei, Haruna Condurache, Brandusa Aciobanitei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan, Irina Cretu.

In aceasta stagiune, trei actori din distributia spectacolului  Joc de pisici implinesc frumosi ani dedicati teatrului: Mihaela Arsenescu-Werner (45 de ani de la absolvirea Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale"), Monica Bordeianu si Constantin Avadanei (35 de ani pe scena Teatrului National Iasi).Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 03/05/2016 - 20:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa