eveniment
Data: 
7 May 2021 - 19:00
9 May 2021 - 19:00
Loc: 
Teatrul din Stejar
stats
Adresa: 
Stejar 48
Telefon: 
0735022022

Ivan - premieră națională

Pentru prima dată în sectorul independent, Antonella Cornici montează la Teatrul din Stejar  Ivan, de Javier de Dios, traducere Luminița Voina Răuț. 

Premiera națională va avea loc vineri și duminică, pe 7 și 9 mai, de la ora 19.00.

Coregrafia este asigurată de Alice Veliche și Radu Alexandru, iar video designul este realizat de Andrei Cozlac. Asistent regie: Miruna Hriscu.

Din distribuție fac parte:

Răzvan Conțu 

Doru Aftanasiu

Alexandra Diaconiță

Vasilica Bălăiță

Silvia Cămănaru

Director: Theodor Ivan

Despre Ivan și lucrul la spectacol, Antonella Cornici ne spune: „Ivan e o poveste adevărată, oricare dintre noi se va regăsi într-un fel sau altul în această poveste. Lucrat în 4 săptămâni, Ivan va rămâne una dintre dintre cele mai frumoase experiențe, pentru că spectacolul acesta a răscolit în noi emoții, lacrimi, zâmbete, și așa s-a sudat o echipă. Baftă Ivan! Baftă Teatrul din Stejar! Sunt mândră de voi și mai ales sunt mândră că fondatorul acestui teatru, Theodor Ivan a fost studentul meu. 

E prima dată când lucrez în sectorul independent și da, voi mai lucra aici! E o echipă minunată, e o atmosferă creativă, pozitivă, e o energie bună, molipsitoare, e dăruire, ambiție, e teatru!”

Antonella Cornici a lucrat în peste 10 teatre din țară printre care Timișoara, Arad, Piatra Neamț, Giurgiu, Petroșani, Botoșani, etc., și spune: „nu sunt un regizor canalizat pe o anumită zonă a dramaturgiei. Caut, încerc, poate rămân uneori mai mult timp într-o zonă a dramaturgiei, dar plec la un moment dat. Nu pot spune că îmi place dramaturgia contemporană mai mult decât textul clasic, comedia mai mult decât drama, cred că e important să accesezi mai multe zone. Așa că printre spectacolele mele se regăsesc și Unchiul Vanea, Hedda Gabler, Privește înapoi cu mânie, Audiția, Hăul Sfinților, Sunt o babă comunistă, Vârful Aisbergului, Billy Mincinosul, Unu+Unu, Alte trei surori (variațiuni Cehov), Aproape de tine, încă, etc., dramaturgie românească și universală, texte în premieră națională, dar și texte „cu greutate”.

Javier de Dios (Madrid, Spania) își dezvoltă cariera profesională ca dramaturg, ca director al Teatrului La Barca - o companie pe care a fondat-o în urmă cu aproape douăzeci de ani - și ca profesor de literatură și arte spectacolului. Piesele sale vorbesc despre comportamentele noastre de zi cu zi și despre lumea actuală: abordând toate fricile, speranțele și provocările oamenilor obișnuiți care se confruntă cu circumstanțe excepționale la începutul acestui secol. Întotdeauna în contextul marilor orașe, dramele și comediile sale dezvăluie o perspectivă ironică și o abordare ascuțită a vieții noastre private și a relațiilor noastre, atât sociale, cât și profesionale. (sursa: LinkedIN)

Articol scris de Maria Elena Campean | Lun, 03/05/2021 - 13:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria