eveniment
Data: 
3 May 2010 - 22:30
Loc: 
Casa de Cultura a Studentilor
Bilet: 
80.00
stats

Inima de caine

Pe 3 mai 2010, orele 19:30, la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi, va fi prezentat spectacolul Inima de caine al Teatrului National Bucuresti.

Dupa aproape cinci ani de reprezentatii, piesa de teatru, regizata de Yuri Kordonski, umple inca Sala Amfiteatru a TNB de fiecare data.

Ii veti regasi in distributie pe Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Marius Manole, Tania Popa, Gavril Patru, Cecilia Barbora. Victor Rebengiuc a primit premiul UNITER pentru Cel Mai Bun Actor in rol principal in anul 2006, iar Marius Manole a fost nominalizat in cadrul aceleiasi categorii, constituind o premiera in istoria Galelor UNITER.

Inima de caine reprezinta o adaptare dupa nuvela cu acelasi nume a lui Mihail Bulgakov. In urma unui transplant de hipofiza, profesorul Preobrajenski (Victor Rebengiuc) impreuna cu asistentul lui, Bormenthal (Mircea Rusu), il transforma pe cainele Sarik (Marius Manole) intr-o creatura umana, cu numele de Sarikov. Lucrurile vor lua amploare, dar veti descoperi numai daca mergeti la spectacol.

"In interpretarea lui Victor Rebengiuc, Filip Filipovici Preobrajenski - traind intr-o ultima falanga a civilizatiei - e fragil prin bunatatea-i cumpatata, pastrator al achizitiilor sociale multiseculare, bine puse in cutiute; e o aparitie din lumea faraonilor egipteni, si e coplesitor. Dar cel pentru care ar trebui vazut spectacolul - si nu numai fiindca intotdeauna abjectia e mai fascinanta decit virtutea - e Marius Manole in Sarik/Tipograf Tipografovici (Poligraf Poligrafovici, in versiunea romaneasca a textului lui Bulgakov) Sarikov, cel mai complex, dificil, implinit rol al sau de pina acum" noteaza Iulia Popovici in Observatorul Cultural.

Biletele se gasesc la Agentia Teatrala si la Casa de Cultura a Studentilor la un pret de 80 de lei.

sursa informatii: Teatrul National Bucuresti

 

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Vin, 30/04/2010 - 10:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta