eveniment
Data: 
6 Sep 2009 - 13:00 - 15:30
Loc: 
Teatrul Luceafarul
stats
Adresa: 
Grigore Ureche nr. 5

Inceput de stagiune la Teatrul Luceafarul

Daca e inceput de septembrie, atunci e debut de stagiune pentru Teatrul "Luceafarul" care anunta ca ii asteapta pe cei mici, dar si pe cei mari la spectacolele sale.

Astfel, duminica, 6 septembrie, de la ora 10.00, in Sala Mica, puteti (re)vedea povestea  Cenusaresei dupa Ch. Perrault. Dramatizarea, decorurile si regia poarta amprenta lui Constantin Brehnescu. Marionetele sunt creatii semnate Angela si Valeriu Josanu, iar muzica ii apartine lui Radu Stefan.

In aceeasi zi, de la ora 11.30, este programat spectacolul Ca sarea-n bucate, de Constantin Brehnescu, realizat dupa motivul basmului cunoscut deja. Aceasta punere in scena "dezvolta o tema similara, dorind sa transmita copiilor ideea ca dragostea autentica e nu cea care se declara cu pretiozitate, ci aceea care se dovedeste prin fapte. Versiunea scenica, apartinand Danei Coseru si Vioricai Perju, a fost gandita pornind de la stilul spectacolelor commedia dell'arte, de atmosfera venetiana, fiind plina de culoare, de elemente comice, muzica si dans."

Dar acestea nu sunt singurele surprize pregatite pentru public, Teatrul "Luceafarul" are anuntate deja doua premiere pentru aceasta toamna: Albinuta si Aventurile Baronului von Munchausen, programate in deschiderea celei de-a doua editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret (FITCT) „Luceafarul" din perioada 4-9 octombrie 2009. La festival si-au confirmat participarea trupe din Canada, Olanda, Franta, Ucraina si, fireste, Romania.

Surse: Teatrul Luceafarul si Evenimentul

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Vin, 04/09/2009 - 10:53
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta