eveniment
Data: 
23 May 2013 - 19:00
24 May 2013 - 19:00
26 May 2013 - 19:00
Loc: 
Sala Teatru la Cub (TNI), Ateneul Tatarasi, Casa de Cultura a Studentilor
stats

Festivalul de teatru EuroArt 2013

Festivalul de teatru profesionist, EuroArt, a ajuns la cea de-a saptea editie, in acest an desfasurindu-se in perioada 20 – 26 mai. Ni se pregatesc cinci spectacole de teatru, doua dintre ele purtind semnaturile lui Ovidiu Lazar si Ion Sapdaru. Publicul iubitor de arta scenica va fi gazduit in sali apartinind urmatoarelor institutii culturale: Teatrul National "Vasile Alecsandri", Ateneul Tatarasi si Casa de Cultura a Studentilor. Acest eveniment este organizat de catre Asociatia EuroArt Iasi si Asociatia Artes in parteneriat cu Fundatia Culturala Timpul.

Festivalul se va deschide cu o lansare de carte, pe data de 20 mai, incepind cu ora 18:00, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", in corpul R (fosta cladire Romtelecom), in sala de conferinte de la etajul 5. Este vorba despre lucrarea autorului Andrei Maftei, intitulata Dragostea lui Iar, publicata la editura Mega-Mix din Iasi. Tot atunci vor concerta Adrian Bezna, Catalin Ungureanu, Cezar Popescu si Adela Farcas.

Marti, 21 mai, de la ora 19:00, Teatrul National Vasile Alecsandri va gazdui piesa Angajare de clovn, scrisa de Matei Visniec, in Sala Teatru la Cub. Regizor va fi Alexandru Gherman, iar scenografia va fi asigurata de Carmencita Brojboiu. Din distributie vor face parte actorii Eniko Gyorgyjakab (careia i s-a acordat premiul UNITER in acest an pentru cea mai buna actrita in rol secundar), Romina Boldasu si Elena Ivanca. Pretul biletului este de 15 lei, iar durata spectacolului este de 1 ora si 10 minute. - ANULAT

Joi, pe 23 mai, publicul este asteptat tot la Teatrul National, in aceeasi sala, la aceeasi ora, pentru a viziona spectacolul Prostii sub clar de luna, de Teodor Mazilu, in regia si scenografia lui Ovidiu Lazar, care se va ocupa si de spatiul sonor. Distributia este formata de actorii: Livia Iorga, Roxana Marza, Doru Aftanasiu, Horia Verives, Brandusa Aciobanitei, Oana Sandu si Radu Homiceanu. Pretul integral al unui bilet este de 32 de lei, pentru studenti si pensionari, de 16 lei, iar elevii vor putea plati doar 8 lei.

Vineri, 24 mai, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor se va juca spectacolul Made in Moldova!, de Constantin Cheianu. Scenografia si regia artistica vor fi semnate de Alexandru Grecu. Distributia (Arcadie Racila, Viorel Cornescu, Irina Rusu, Nina Toderico, Vasile Casu, Petru Bouros, Igor Mitreanu, Vitalie Tapu, Valentin Delinschi, Lilia Cazacu, Elena Oleinic, Ludmila Gheorghita, Ion Grosu, Alexandrina Grecu, Dan Cornescu, Ana Victoria Babin, Mihai Ciolac, Eugen Marcovschi) este formata in intregime de actori de la Teatrul National Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chisinau. Pretul biletului este de 15 lei.

Duminica, 26 mai, in ultima zi a festivalului, vom putea viziona doua spectacole de teatru, jucate la aceeasi ora – 19:00 – in doua locuri diferite. Primul, Papagalita si curcanul de Robert Thomas, in regia lui Radu Nichifor de la Teatrul Maria Filotti din Braila, se va juca la Casa de Cultura a Studentilor si va dura 2 ore si 10 minute (cu pauza), pretul biletului pentru aceasta piesa fiind de 15 lei.

Al doilea, Jurnalul unui nebun, care poarta semnatura dramaturgica a lui Nikolai Vasilievici Gogol si cea regizorala a lui Ion Sapdaru, se va juca la Ateneul Tatarasi, din distributie facind parte actorii Toma Moraru, Sorin Cimbru si Roxana Marza. Durata spectacolului va fi de o ora si 10 minute, iar pretul biletului de 15 lei.

Biletele se pot achizitiona de la Casa de Cultura a Studentilor dupa urmatorul program: Luni - Sambata (inclusiv 17 mai), intre orele 10:00 – 18:00. Teatrul National "Vasile Alecsandri" ofera bilete spectatorilor prin Agentia Teatrala (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), online prin reteaua Eventim sau din reteaua magazinelor partenere (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti) si de la casele de bilete ale salilor de spectacol, cu o ora inaintea reprezentatilor respective. De la Ateneul Tatarasi, biletele pot fi achizitionate in zilele lucratoare ale saptamanii, intre orele 13:00 – 16:00, dar si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor.

Articol scris de Cristina Floroiu | Sam, 18/05/2013 - 19:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului cristina.floroiu