eveniment
Data: 
3 May 2009 - 22:00
Loc: 
Teatrul Luceafarul
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Grigore Ureche nr. 5
Telefon: 
0332/407218

EuroArt va invita la teatru

Iata ca dupa 2 editii reusite, Festivalul de Teatru EuroArt revine in atentia publicului iesean cu noi reprezentatii ale unor teatre mari din Romania, adunand la Iasi, in perioada 3-10 mai, zeci de actori iubiti de publicul de toate varstele.

Astfel, dupa ce anul trecut am avut parte de mai multe intalniri placute cu spectacole precum: Dialoguri si fantezii in jazz sau Sotia din Sakhalim, anul acesta ne vom bucura de alte piese de teatru reusite, Actorul sau Omul perna fiind doar cateva dintre ele.

Festivalul organizat de Fundatia Culturala "Timpul" va incepe duminica, 3 mai, de la ora 19.00, la Teatrul "Luceafarul" cu spectacolul Actorul al Teatrului bucurestean "Masca". Spectacolul, regizat de Anca Dana Florea, "reuneste destinele, intr-un fel asemanatoare, a doi mari creatori contemporani (Mihai Malaimare si Mircea Tiberian). Hohotul de ras al celor doi se topeste firesc in durerile lor, in sperantele lor, in viata lor pe scena."

Cea de-a doua zi propune spre vizionare piesa de teatru Gaitele, in regia lui Alexandru Dabija, spectacol ce a castigat mai multe premii la festivaluri din tara: Premiul pentru cel mai bun rol feminin pentru Constantin Cojocaru la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt din 2005 sau Premiul pentru cea mai buna actrita pentru Dorina Lazar la Festivalul National de Comedie, Galati, din 2002.

Din programul EuroArt mai fac parte spectacolele Hangita de la Teatrul Nottara ce se va juca marti, 5 mai, Istoria unui cal despre care nu cred ca mai e nevoie sa zic nimic, aveti aici alte informatii. Trebuie doar sa stiti ca piesa se va juca miercuri, 6 mai, de la ora 19.00.

Ziua de joi, 7 mai, ne aduce o piesa regizata de Radu Afrim, Omul perna ce a primit anul acesta doua nominalizari la Premiile Uniter pentru cel mai bun spectacol ÅŸi cel mai bun regizor. "Nu este un spectacol de ornament, ci de atitudine sociala. Imi dau seama, dupa reactia publicului care a vazut piesa pana acum si dupa succesul ei real, ca mesajul a ajuns unde trebuia" marturiseste Afrim.

Pentru cea de-a sasea zi de festival, organizatorii ne-au pregatit o comedie interesanta cu gust dulce-amar, despre dragoste si deziluzie, despre speranta si deznadejde, despre pragul dintre maturitate ai batranete. Regizata de Diana Lupescu, piesa Sirena si Victoria ii are in distributie pe Valeria si Virgil Ogasanu.

Sambata ne aduce un alt spectacol regizat de Radu Afrim, Lucia patineaza al Teatrului "Andrei MureÅŸanu" din Sf. Gheorghe incepand cu aceeasi ora, 19.00, iar ultima zi, ne rezerva o piesa emotionanta, Eden propusa de Cristian Juncu impreuna cu Teatrul '74 din Targu Mures avand ca tema un cuplu aflat in impas dupa cativa ani de convietuire. Distins în 2001 cu premiul Irish Times Theatre Award, textul irlandezului Eugene O'Brien, dupa care a fost montat acest spectacol, a fost considerat la momentul respectiv cel mai bun dintre textele noi.

Acum nu mai trebuie decat sa fugiti sa achizitionati biletele care se gasesc deja la agentia Teatrului Luceafarul la un pret de 10 lei. Eu asa am sa fac :)

Vizionare placuta!

Sursa: www.euroartiasi.ro

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Joi, 30/04/2009 - 13:04
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta

Comentarii

Pentru curiosi, in premiera: trofeul Festivalului Euroart 2010 - http://blog.myfav.ro