- 3805
Punem laolalta o masura de prieteni curiosi, doua de oras cumsecade si trei de public interesat si ne ies deja 6 ani de AltIasi si 2 de Vreau AltIasi. Dincolo de reteta magica, insa, stau oameni cu ganduri precise, care s-ar bucura sa imparta cu voi miercurea (29 octombrie) in Meru. Va invitam, asadar, la ziua noastra si va propunem un targ: noi nu aducem tort, lumanari si confetti, iar voi scapati de grija cadoului. Venim, in schimb, cu o tema de discutie pusa la punct, cu ceva teatru si muzica.
Mai tineti minte prima noastra intalnire online? Era in 2008, noi eram putini, bucurosi sa vorbim pe ici pe colo in numele orasului nostru, iar voi ati zis ca, da, suntem de-ai vostri. Pe vremea aceea, planul nostru era, ce-i drept, mai discret, dar am avut timp sa ne dezmortim oasele, sa vedem tot mai mult din Iasi si chiar dincolo de el. Dupa ce ne-am obisnuit cu un pas lejer al culturii, am pus in 2012 si de un Vreau AltIasi pentru ca stiam ca ne vreti pragmatici.
De la inceput ne-a placut ideea colegilor de la SuportIS, asa ca am fost alaturi de ei de la prima editie a intalnirilor planuite de ei. Iata, asadar, ca seara de miercuri incepe cu un nou episod din deja cunoscuta serie Community Talks (2.1.), ce ne-a exersat pana acum privirea de ansamblu asupra locului in care traim, dar mai ales asupra modului in care comunitatea se poate implica pentru a ajunge impreuna la acel alt Iasi pe care ni-l dorim. Youth on the Move e tema serii si vine ca urmare proiectului Erasmus+ „InterActive EuroCulture”, in care Asociatia Culturala AltIasi & SuportIS s-au implicat direct pentru arata ca societatea civila nu este indiferenta la eforturile Iasului de a deveni capitala culturala europeana in anul 2021. Speram ca v-ati exersat engleza, turca, greaca, italiana si ceha pentru ca vom avea si oaspeti din strainatate, cei 20 de tineri care fac parte din proiect.
Dupa doua ore de Iasi cu simt de raspundere, pe la 8, probabil ca vom fi meritat deja un moment de degajare artistica. Vom fi generosi cu noi insine, insa, si ne vom oferi chiar doua astfel de secvente teatrale. Daniel Chirila, colegul nostru de echipa si, bineinteles, actor al carui nume vine, printre altele, la pachet cu Frilensar, a pregatit un sfert de ora de surpriza, cu care a participat la finala Galei HOP de anul acesta. Si-apoi, Dumitru Georgescu, nume laudat si premiat anul trecut la aceeasi Gala Hop, pe care e imposibil sa nu il asociati cu spectacolul sau Gabriel, ne-a promis si el un segment intens de seara, astfel incat sa nu plece nimeni fara sa spuna ca a trait cu noi.
Mai departe, ora 9 ne-a parut cea mai potrivita pentru discutii usoare incurajate de un background muzical calculat in mod neasteptat. Tini Shikumini vine cu ritmurile sale alese si culese, cum le numeste el, in tonuri elegant-contemporane ce mizeaza pe un ambiental curat si discret. Il puteti pune la incercare aici inainte sa-l ascultati miercuri.
Miercuri sunteti ai nostri, da?