eveniment
Data: 
16 Sep 2012 - 19:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila (Str. Pictorului, Nr.14)
Telefon: 
0232 261 846

Check-in pentru statia Ateneu

Duminica seara, pe 16 septembrie, se deschide stagiunea Ateneului Tatarasi (2012-2013) cu diverse activitati dintre care noi am selectat piesa de teatru Check-In, scrisa de moldoveanul Dumitru Crudu si regizata de Radu Ghilas. Premiera a avut loc in martie a.c., spectacolul fiind o coproductie intre Ateneu si Goethe Zentrum din Iasi. Se vede, deci, duminica de la ora 19. Biletul e 10 lei pentru studenti, copii si pensionari si 15 lei pentru adulti.

Prezentarea oficiala suna cam asa: „Oamenii, asemenea avioanelor, au motoare mai mari sau mai mici, mai puternice sau mai slabe. Unii au intarziere, altii ajung la fix. Exista un timp pentru fiecare zbor, pentru fiecare escala, pentru fiecare calatorie. Important este sa hotaram exact momentul in care este cazul sa facem Check-in-ul.

Radu Ghilas zice urmatoarele despre piesa: „Check-In ca metafora a introspectiei, intr-un spectacol in care personajele oscileaza intre entuziasm si resemnare, intre tentatia zborului si confortul unei ratari asumate. Deciziile se transforma in acte de identitate, fiecare avion insemnand o oportunitate si totodata un risc. Din cauza ezitarii lor si a unei amanari continue, personajele vor trai regretul de a constientiza <<pentru mine e prea tarziu>>. O poveste despre cum poate fi prea tarziu pentru teatru atunci cand se ajunge in punctul in care <<pe nimeni nu mai intereseaza nimic>>.

Actorii distribuiti pentru acest spectacol sint: Codrin Danila, Ionut Cornila, Daniel Chirila, Claudia Chiras, Andreea Lucaci, Dragos Calin, Cezara Fantu, Tania Bogza. Scenografia e semnata de Nicolae Mihaila, iar miscarea scenica de Oana Sandu.

Recent, piesa regizata de Radu Ghilas (cel care a mai regizat In container si Inima de boxer) a fost selectata la Festivalului de Teatru Scurt ediţia a XVIII-a, organizat de Teatrului Regina Maria din Oradea. Competitia exista inca din 1976, iar in 1984 devine international. Evenimentul se desfasoara intre 23 septembrie – 30 septembrie  2012 si cuprinde  trei sectiuni: sectiunea concurs, sectiunea mari spectacole invitate si secţiunea spectacole de club si strada. Reprezentatia ieseana va avea loc pe 28 septembrie, de la ora 17, la Sala Arcadia din localitate.

Resurse
Video: 

Trailer Check-In

Trailer Check-In
Articol scris de Iosif Prodan | Joi, 13/09/2012 - 16:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif