eveniment
Data: 
18 Feb 2011 - 21:00
7 Apr 2012 - 19:00
28 Apr 2012 - 19:00
Loc: 
Sala Cub
Bilet: 
32.00
stats
Adresa: 
Agatha Barsescu nr. 18

Atentie cad ingeri!

Unde? La Teatrul National Vasile Alecsandri. Cand? Vineri, 18 februarie, de la ora 19.00, atunci fiind programata cea mai noua productie marca Radu Afrim, Dawn-Way (Oameni slabi de inger. Ghid de folosire) de Oleg Bogaev. Update: Spectacolul se joaca si in datele de 7,28 aprilie 2012.

Piesa montata pentru prima data in Romania propune publicului iesean un exercitiu interesant. Ne amintim in unele zile de ingerul pazitor. Pe care-l mai numim si inger personal. Ceva mai rar insa dam peste un inger care ne cere noua, oamenilor, ajutor. Ce ne facem atunci? Si mai ales ce ne facem atunci cand ingerul are nevoie de grija noastra dupa cenoi însine l-am ranit?" ne intreaba regizorul Radu Afrim.

Acesta se afla pentru prima data la Iasi, dupa ce a colaborat cu mai multe teatre cunoscute din tara (Teatrul „Odeon"din Bucuresti, Teatrul „Maria Filotti" Braila, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt) acceptand provocarea TNI de a monta intr-un spatiu nou, sala Cub, alaturi de o trupa pe care nu o cunostea pana acum. „Fac teatru de 11 ani si intotdeauna premiere absolute si contemporane, cu... patru exceptii. Prin asta mi-am facut o zona a mea. Iar problematica lui Bogaev este pe gustul meu. Consider ca nu se poate face orice text, oricum, oriunde. E important sa gasesti actori cu care consideri ca poti fuziona pe o anumita linie estetica. Acum, la Iasi, erau 20 de actori noi pentru mine. Este foarte provocator pentru un regizor sa aiba totul nou", marturiseste Radu Afrim.

Pentru acest spectacol a lucrat cu o distributie generoasa, reunind actori consacrati, dar si tineri absolventi: Octavian Jighirgiu, Catinca Tudose, Florin Mircea, Dumitru Nastrusnicu, Liviu Manoliu, Gelu Zaharia, Doru Aftanasiu, Daniel Busuioc, Silvia Popa, Ionut Cornila, Anne Marie Chertic, Radu Ghilas, Pusa Darie, Doina Deleanu, Andreea Boboc, Petru Ciubotaru, Alina Mandru, Alexandru Dobinciuc, Dumitru Georgescu, Loredana Cosovanu si Vlad Volf.

Insertiile video ale spectacolului sunt semnate Alex Condurache, in timp ce de partea de Visuals s-a ocupat Setsuna.

Alte reprezentatii sunt programate pentru 20, 26 si 27 februarie, de la ora 19, in sala Teatru la Cub. Biletele se gasesc la Agentia Teatrala la pret de 32 lei (cu reducerile de rigoare).

Vizionare placuta!

 

Sursa: Evenimentul

Resurse
Video: 

Trailer Dawn-Way (Oameni slabi de înger. Ghid de folosire)

Trailer Dawn-Way (Oameni slabi de înger. Ghid de folosire)
Articol scris de Nicoleta Scutaru | Mie, 16/02/2011 - 22:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta