eveniment
Data: 
16 May 2010 - 23:00
Loc: 
CCS si Ateneul Tatarasi
Bilet: 
10.00
stats

8 zile de EuroArt, 8 zile de spectacole

Nu stiu ce inseamna luna mai pentru voi, dar pentru mine sigur e sinonima cu Festivalul de Teatru EuroArt, ajuns anul acesta la a IV-a editie (sa-i dorim cat mai multe). Evenimentul, organizat de Fundatia Culturala TIMPUL, se va desfasura in perioada 16-23 mai, reunind pe scena ieseana opt spectacole ale teatrelor profesioniste din Romania.

Selectionerul festivalului de anul acesta, Marius Zarafescu, sustine ca a ales pentru ieseni "cele mai importante spectacole de comedie jucate pe scenele romanesti in acest moment". Surpriza din acest an va fi faptul ca doua dintre piesele de teatru ce vor fi prezentate au premiera chiar in cadrul EuroArt. Este vorba despre spectacolele teatrelor "Mihai Eminescu" din Botosani si "Nottara" Bucuresti.

Festivalul de teatru va incepe duminica, 16 mai, de la ora 20.00, la Ateneul Tatarasi cu spectacolul Niste fete al Teatrului "George Ciprian" din Buzau. Spectacolul, regizat de Cristi Juncu, "este unul modern, cu accente ironice, cu un strop de umor, cu un strop de nefericire... vorbind despre dragoste si tradare, despre insensibilitatea barbatilor si despre tristetea nesfarsita a femeilor parasite."

Ziua de luni ne aduce, la Casa de Cultura a Studentilor, Te iubesc! Te iubesc?, o adaptare dupa "Zapezile de altadata" de Dumitru Solomon, in regia lui Chris Simion. Piesa de teatru apartinand Companiei de Teatru Independent D'AYA reprezinta o reteta comica despre cum sa fim fericiti in cuplu si cum sa evitam blazarea in doi. Din distributie fac parte Corina Moise, George Corodeanu, Manuela Harabor.

Cea de-a treia zi propune spre vizionare spectacolul ce poarta semnatura lui Radu Afrim, Sufletul. Puncte de veghere. Comedia neagra cu influente balcanice a dramaturgului austriac de origine bulgara, Dimitre Dinev este punctul de pornire pentru un spectacol complex, cu referinte la estetica trash-ului american.

Din programul EuroArt mai fac parte spectacolele Sylvia al Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" Bucuresti ce se va juca miercuri, 19 mai, la Ateneul Tatarasi, si, prima premiera din cadrul festivalului: O noapte nebuna, nebuna, in regia lui Alexandru Vasilache, premiera care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, joi, 20 mai.

Pentru seara de vineri, tot la CCS, organizatorii au pregatit o alta premiera, Ma mut la mama, "o comedie trista, o poveste vesela, optimista, dar cu accente tragice, o bucatica rupta din viata de familie a noastra, a tuturor, despre ceea ce ar putea insemna o familie fericita. Sau, drumul spre idealitate atunci cand speranta te invata sa traiesti frumos si sa te bucuri de fiecare clipa". Spectacolul regizat de Gelu Colceag ii are in distributie pe Adriana Trandafir, Gabriel Fatu si Andreas Petrescu.

Programul festivalului continua, la Casa de Cultura a Studentilor, cu Insomniacii Teatrului 74 din Targu Mures, in regia lui Sorin Militaru. Din distributie fac parte Liviu Cheloiu, George Constantinescu si Marin Grigore.

Ultima zi ne rezerva "o poveste dulce-amara despre rostul omului simplu intr-o lume macinata de interese si ifose. O poveste despre cei multi si mai totdeauna singuri. O poveste despre cei fara nume", interpretata si comic, si trist de catre doi mari actori: Emil Hossu si Luminita Gheorghiu, in regia lui Petru Hadarca. In piata Vladimir se numeste piesa celor de la Nottara.

Toate spectacolele vor incepe de la ora 20.00.

Biletele se gasesc deja la casele de bilete ale salilor de spectacol la un pret de 10 lei.

Vizionare placuta!

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Joi, 13/05/2010 - 15:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta