eveniment
Data: 
30 Nov 2016 - 19:00
Loc: 
Underground Pub
stats
Adresa: 
Galeriile Stefan cel Mare

“60 MINUTES OUT OF 8640” - Performance laborator

Miercuri, 30 noiembrie 2016, ora 19.00, la Underground the Pub, va avea loc prezentarea cu public a performance-ului laborator “60 MINUTES OUT OF 8640”, realizat in cadrul unei rezidente artistice de Andreea David in colaborare cu actorii Alexandra Cantemir, Genovel Alexa, Maria Elena Campean si Lucian Valacu. Intrarea publicului este libera in limita locurilor disponibile. 

“60 MINUTES OUT OF 8640” investigheaza conditionarea sociala asupra perceptiei personale a timpului. Dar ce inseamna timpul nostru, timpul personal? Cum ne ocupam propriul timp? Timpul este asa cum il percepe fiecare, sau perceptia sa ne este impusa si de altii? Care e legatura intre timpul meu si timpul celorllalti? Cand am timp fac tot ce stiu sa fac mai bine ca sa-l umplu, sau pot sa-l las sa treaca lejer pe langa mine? Ce inseamna ca am nevoie de mai mult timp pentru mine? Folosim expresia atunci cand ne simtim coplesiti de actiunile pe care trebuie sa le facem fara voia noastra si atunci cand ni se pare ca cineva ne fura fara nerusinare din timpul nostru si, cu cat simtim o presiune mai mare de a ne conforma timpului comun celorlalti, cu atat nevoia de a ne delimita timpul nostru personal creste.

In 8640 de minute de lucru, cei patru performeri au chestionat limitele timpului personal in cadrul unei micro-societati temporar formate, rezultand un material de 60 de minute sub forma unui performance. Practica folosita in procesul de lucru, numita generic “solo-improvizatie cu limita de timp”, a presupus un maraton de improvizatie individuala consecutiva, cu limita de timp, in care interventia fiecaruia a devenit materialul de lucru si sursa de inspiratie pentru materialul celorlati. În aceasta structura, dramaturgia se construieste in timp real si vorbeste despre disponibilitatea fiecaruia pentru “aici” si “acum”.

ANDREEA DAVID este performer si arhitect, cu formare in dans contemporan la Centrul National al Dansului din Bucuresti. In 2012 studiaza la Viena, in cadrul bursei DanceWEBB si in 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participa in festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lsi Temps d’Images Cluj. In 2015, initiaza la Centrul National al Dansului din Bucuresti, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru si experiment in grup, care sustine impartasirea, dezvoltarea si explorarea practicilor coregrafice si performative. A colaborat si colaboreaza cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueras, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Madalina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup si More than Naked.

“60 MINUTES OUT OF 8640” este realizat in cadrul “UnderAct - Program de Rezidente Artistice”, proiect initiat de Asociatia Compania FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatralaal carui scop este imbunatatirea parcursului profesional al tinerilor artisti, incurajarea inter/transdisciplinaritatii in artele contemporane, a mobilitatatii artistice si a dialogului cultural. Programul se adreseaza artistilor romani si artistilor straini carora li se ofera oportunitatea de a cunoaste mediul cultural iesean, de a interactiona cu artisti locali si de a realiza: productii artistice, workshop-uri, masterclass. Proiectul “UnderAct - Program de Rezidente Artistice” este finantat de Primaria Municipiului Iasi prin Programul Anual de Finantare Nerambursabila, destinat proiectelor culturale propuse de organizatiile neguvernamentale din Municipiul Iasi.


Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 29/11/2016 - 10:03
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa