eveniment
Data: 
23 Mar 2013 - 22:00
Loc: 
La Baza
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Langa cubul de pe Stefan Cel Mare, la demisol
Telefon: 
0332.408.145

Vali "SirBlues" Racila aduce blues-ul din Mississippi in Baza

Ma bucura ca avem inca o data ocazia sa-l ascultam pe Vali "SirBlues" Racila intr-un concert in Iasi, de data asta in Baza, simbata, 23 martie, incepind cu ora 22:00. Pentru doar 10 lei - pretul biletului - veti avea parte de un spectacol de blues asa cum intr-adevar rar mai puteti auzi.

Pentru cine nu-l cunoaste, Vali Racila e un cintaret despre care specialistii spun ca se apropie de sunetul blues-ului originar, de acum o suta de ani, de pe plantatiile de bumbac din sudul Americii (Delta blues sau Mississippi blues). Spune despre el ca „este infectat cu trei microbi: muzica, teatrul si lucrul cu persoane cu nevoi speciale”.

Vine de obicei in concerte cu un set de mai multe palarii si chitari pe care le schimba in functie de melodie - cea mai veche chitara este de origine germana si are 108 ani. Din pacate, muzica lui este prea putin cunoscuta in tara, cum de multe ori se intimpla cu lucrurile de valoare. A lansat acum doi ani un album de 14 piese - adevarate bijuterii blues - impreuna cu pianistul Raul Kusak. „Dar asta-i singurul si nu cred ca am de gind sa ma duc inapoi in studio, pentru ca inregistrez discul si punct. Se cheama Handmade Blues. Stie cineva de el?", imi spunea intr-un interviu, dupa penultima sa cintare la Iasi.

Am scris mai demult si o repet: nu trebuie sa fii ascultator de blues ca sa-ti placa muzica lui Racila. E pur si simplu genul ala de lucru care te prinde din prima si-l asculti pina la capat fara sa-ti dai seama cind au trecut doua ore si s-a terminat concertul. Dar, daca sinteti fanii acestui gen muzical, va recomand cu caldura sa-i cautati si albumul. Merita fiecare leu si fiecare minut ascultat.

Resurse
Video: 

Handmade Blues

Handmade Blues

Irene, goodnight

Irene, goodnight

Mississippi John Hurt (finger picking)

Mississippi John Hurt (finger picking)

Crossroad (cover Robert Johnson)

Crossroad (cover Robert Johnson)
Articol scris de Ioan Stoleru | Joi, 21/03/2013 - 19:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ioan.stoleru