articol
stats

Unde, ce, KUMM?

Amatorii de rock au avut cu siguranta de unde alege in perioada aceasta, navigand printre stiluri si influente foarte variate. Si cam pe aici ar trebui pus punctul, pe alternativ.

Vineri seara, 26 octombrie, Club Hand i-a adus Far from telescopes pe cei de la KUMM, sa se joace putin cu simturile iesenilor.

Am asteptat cu mare nerabdare concertul, in cap rotindu-mi-se cu perseverenta intro-ul de la 1000 de chipuri. Preconizam un public ceva mai numeros, insa Hand-ul a fost mai mult decat incapator in cele din urma. Baietii au amanat aparitia pe scena, desi ajunsesera cu mult inainte de ora 21:00. Claparul tocmai iesea din club cand am ajuns, iar vocalul Catalin Mocan s-a asezat, linistit, la o masa distanta, fumand  cateva tigari.

Cu o ora inainte de miezul noptii, KUMM s-a apucat de treaba, spre entuziasmul persoanelor din primul rand, care au pornit constiincios un headbanging timid. “Buna seara, Budapesta!”, a glumit Mocan, facand Iasul prezent la fata locului sa poarte un zambet complice.

Publicul, alintat de solist “una din cele mai bune audiente din lume”, a fost destul de variat, ca varsta, infatisare si mod de manifestare pe ritm. Unii au preferat sa ramana la mese, altii sa se unduiasca in compania unei beri ceva mai in spate, iar altii, sau mai bine spus, altele, sa consume rezerva de energie direct din fata scenei.

Morsa a starnit primele versuri fredonate, omogenizand rapid audienta. La A Beautiful Country deja se dansa serios, pe Police e clar ca adrenalina a atins cote maxime, iar 1000 de chipuri a incheiat, cum ma asteptam, prestatia clujenilor.

Indiferent ca stiai versurile pieselor sau nu, era cam greu sa te abtii sa nu te misti, in conditiile in care instrumentalul suna foarte bine, iar Mocan a avut o voce senzationala, cel putin la fel de buna ca pe radio, pentru guerillistii cunoscatori.

Concertul a fost unul reusit, bifand formula de tipul “toata lumea a fost multumita”: trupa a prestat ca la carte, atmosfera a fost relaxata, platitorii de bilet au putut face pogo nestingheriti. Conditii suficiente sa cred ca s-a raspuns la o intrebare simpla: KUMM sa inchei o seara de vineri?

 

 

 

Articol scris de Alexandru Andronic | Dum, 28/11/2010 - 13:40
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin