eveniment
Data: 
12 Nov 2016 - 22:00 - 13 Nov 2016 - 04:00
Loc: 
Meru
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Bd. Carol nr. 3

Trippin’ Rippin’ cu AL DOBSON JR. (UK), Kidamn (Ro), Scuffle (Ro)

Beat Poetry x Meru Iaşi prezintă: Trippin’ Rippin’ cu AL DOBSON JR. (UK), Kidamn (Ro), Scuffle (Ro). Sâmbătă, 12 noiembrie, de la 10 PM la 4 AM. Intrare / Susținere: minim 15 lei (Puteți achiziționa bilete de la Meru sau Acaju la prețul minim menționat. Cine dorește își poate arăta suportul pentru evenimentul actual și cele viitoare plătind o sumă mai mare.)

Serile sau sesiunile muzicale Trippin’ Rippin’ sunt călătorii sonore pornite din stranii curiozități, călătorii prin timp – trecut, prezent și viitor – prin spații imaginare, fantastice, uitate, prin ghetouri oculte și intergalactice; melanjuri “mellow, deep, hip“ ce își propun, pe plan local, să ofere alternative muzicale și să promoveze explorări sonore sau ritmice mai puțin populare și, totodată, diferiți artiști, muzicieni, producători sau DJs.
 
Seara de 12 Noiembrie propune un invitat cu totul special: Al Dobson Jr.
 
Artist, producător, beat-maker, remixer, percuționist, chef și frizer, curator și colecționar de discuri vechi și muzică tradițională exotică, câteodată sud-americană, câteodată africană, dar mereu obscură, Al Dobson Jr. trăiește și creează în sudul Londrei, Peckham mai precis, fiind o figură enigmatică, dar din ce în ce mai impozantă pe scena muzicală underground internațională. Trăind o viață mistică, el explorează expresivitatea ritmică și alte adevăruri abstracte în piesele sale neșlefuite dar unice, piese ce se întind peste granițele hip-hop-ului, funk-ului și ale broken beat-ului.
 
Aportul lui la single-ul de debut al casei de discuri 22a a primit doar critici pozitive, fiind descris ca și “[piese] instrumentale pătate cu lo-fi, cuprinzând fără efort momente de deep jazz, electronic și ritmuri africane”. Acest succes rapid l-a inspirat să creeze și să lanseze și mai multe piese sau remixuri proprii, marea majoritate produse în propriul dormitor, alegând ca format de prezentare vinylul, format ce i-a recâștigat încrederea în această formă de prezentare a muzicii.
 
Fiind unul din membrii originali ai People’s Situation Ensemble, Dobson a fost și este unul din actorii principali în ceea ce privește aducerea jazz-ului adevărat în atenția unui nou val de iubitori de muzică. LP-urile și EP-urile sale, publicate de case de discuri precum 22a, IZWID, Sey Music, Jr Sounds și Rhythm Section International s-au bucurat de un sprijin divers, de la persoane precum George Clinton (Parliament, Funkadelic) până la Dennis Ayler sau Osunlade. Al Dobson Jr. a bifat colaborări cu Bradley Zero, Kutmah, Tenderlonious, Mo Kolours, Reginald Omas Mamode IV, Jeen Bassa, și și-a văzut piesele difuzate la BBC Radio de către legendarul Gilles Peterson, ajungând pe listele „One to Watch” ale mai multor publicații de profil ca Stamp the Wax sau FACT Magazine.
 
Producțiile și DJ seturile sale, ce cuprind groove-uri obscure care sunt totuși foarte dansabile, piese rare sau nelansate, dar și jazz clasic, funk sau hip-hop, l-au transformat într-un artist foarte căutat, devenind o prezență obligatorie pe line-up-uri cu greutate: Boiler Room, Dimensions Festival, Worldwide Festival, Gottwood Festival, Excursion sau Jazz Cafe. De la debutul său pe scena muzicală în 2013, acesta s-a instaurat subtil ca unul din cei mai promițători producători din underground-ul Marii Britanii.
 
www.facebook.com/aldobsonjr
www.twitter.com/aldobsonjr
www.soundcloud.com/al-dobson-jr
 
Kidamn și Scuffle sunt gazdele și fondatorii evenimentului Trippin’ Rippin’, reprezentând și câteva dintre forțele creatoare din spatele proiectului Beat Poetry, o platformă și un eveniment muzical ce a debutat în Club Brain, la Iași, în 2010. Pasionați și colecționari de muzică, aceștia sunt cunoscuți pe scena locală, în special cea ieșeană, ca unii dintre cei mai rafinați și eclectici selectori datorită DJ seturilor lor, împărtășind sunete și ritmuri variate, de la diferite “crate diggers’ nuggets”, la jazz, soul și funk sau de la hip-hop și “neck-snapping beats” la diferite electronice abstracte, rock, psyché și world music.
 
Împreună cu Al Dobson Jr. cei trei promit o seară plină de vibrații pozitive și mișcări de dans energice, o călătorie evoluționistă a gândului și a simțurilor, extinzându-și pasiunea muzicală asupra urechilor flămânde și corpurilor frenetice.
 
www.soundcloud.com/iamaquidam
www.soundcloud.com/scuffle
 
www.facebook.com/beatpoetry
www.mixcloud.com/beatpoetry
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 08/11/2016 - 23:50
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa