eveniment
Data: 
16 Oct 2019 - 19:00
Loc: 
Aula BCU
Bilet: 
35.00
stats

TRIO ELF - concert extraordinar de jazz

Miercuri, 16 octombrie 2019, de la ora 19:00, muzica de calitate va ocupa Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” din Iași. Câștigătorii prestigiosului "Bremen Jazz Award" 2016 și una dintre cele mai apreciate trupe de pe scena jazz-ului internațional, vin pentru prima oară în România, la Iași, invitându-vă să vă lăsați antrenați de ritmurile și armoniile pline de energie ale jazz-ului contemporan, într-un show live de excepție.

"TRIO ELF face parte dintr-o nouă generație germană de jazz. Descoperă ceea ce a făcut jazz-ul atât de celebru: risc, sunete noi și explozii de energie”. Așa este definit pe scurt de către Hamburger Abendblatt trio-ul german, care diversifică şi întregeşte scena noului val al jazz-ului contemporan european, adăugându-i o nouă dimensiune componistică şi stilistică.

Cu 7 albume scoase la prestigiosul Jazz Label ENJA Records, cu o prezență frecventă în festivaluri și cluburi de renume, cu ecouri și critici entuziaste în importante publicații de gen, American Downbeat, JAzzThing, Jazz Podium, Sonic, Jazzthetik, London Jazz News, etc., TRIO ELF este aplaudat și aclamat pentru universul vibrant și totodată sofisticat pe care-l propune.

Marca TRIO ELF constă în extinderea sunetului acustic cald prin utilizarea creativă a electronicelor, reinventând astfel trio-ul clasic de jazz prin folosirea groov-urilor și a elementelor muzicii de club contemporane, ca punct de pornire pentru improvizație. Tonurile de pian delicate, adesea distorsionate electronic, într-o sincronie perfectă cu baza ritmică diferită, diversă, atractivă și inovatoare, se combină pentru a uni opozițiile: soft-loud, consonant-disonant, minimalist-complex, rezultatul fiind sound-ul unic și inedit care decurge din respirația colectivă a celor trei voci egale: WALTER LANG (piano), SEBASTIAN GIECK (bass), GERWIN EISENHAUER (drums). http://www.trioelf.de/ Video: 

Evenimentul va începe la ora 19:00, iar accesul în sală se va face în intervalul orar 18:30-19:00.

Resurse
Video: 

TRIO ELF

TRIO ELF
Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 10/10/2019 - 23:40
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa