eveniment
Data: 
11 Nov 2009 - 21:00
Loc: 
Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu", Aula
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
str. Pacurari nr. 4
Telefon: 
0232 264 245

SoNoRo On Tour la Iasi

Miercuri, 11 noiembrie 2009, incepand cu ora 19:00, va avea loc al zecelea concert din cadrul Festivalului International De Muzica De Camera SoNoRo la Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu", in Aula. Biletele in valoare de 15 RON, la reducere 10 RON, se pot achizitiona de la Diverta ( Moldova Mall) sau de pe myticket.ro.

In programul concertului vom asculta cvartete de Gustav Mahler, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss interpretate de:

Diana Ketler (pian) provine dintr-o familie renumita de muzicieni, din Riga. Ca solista si muziciana de camera a avut concerte in aproape toate tarile europene precum si in Japonia, Canada sau Rusia cu orchestre ca Filarmonica de Camera din Salzburg, Südwestdeutsches Kammerorchester, Orchestra de Camera din Riga, Orchestra de Camera din München si Orchestra Simfonica Letona.

Alexander Sitkovetsky (vioara) s-a nascut in 1983 intr-o familie foarte cunoscuta in lumea muzicala. A inceput sa cante la vioara la varsta de 6 ani, a debutat ca solist in anul 1991 la Montpellier, in Franta, iar in 1999 a devenit student la Royal Academy of Music din Londra. A fost invitat sa cante la festivaluri precum Radio France Festival Montpellier, Festival Internationale des Jeunes Solistes in Antibes, Festa Torino, International Music Academy in Tours etc.

Razvan Popovici (viola) s-a nascut la Bucuresti intr-o familie de muzicieni si a inceput studiul violei cu tatal sau, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris si Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem si Wolfram Christ. A cantat ca solist in mai multe tari europene, in sala Filarmonicii din Koln, Boswil Sommer, Oxford Chamber Music Festival, Kobe International Arts Festival, Ferrarra Musica, St.Gallen Musikfestival, Tartini Festival s.a.m.d.

Razvan Suma (violoncel) este nascut la Cluj-Napoca, urmeaza cursurile liceului de muzica din orasul natal la clasa profesoarei Gabriela Todor. In anul 2000, obtine diploma de licenta a Academiei de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar in 2002 studiaza in cadrul programului „Artist Diploma" la Longy School of Music - Cambridge - Statele Unite, la clasa profesorului Terry King. Printre aparitiile sale se enumera concertele alaturi de pianistul spaniol Iosu Okinena in Auditorio Nacional de Madrid si Teatro Colon di Buenos Aires.

Cu exceptia lui Razvan Suma, ceilalti intrepreti sunt membrii ai Ansamblului Raro si ii puteti asculta pe CD-ul "Songs and dances of life" aparut la editura Humanitas.

Articol scris de Alexandru Andronic | Lun, 09/11/2009 - 14:20
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

Bilete se pot lua de la Diverta doar din Moldova Mall, nu si din Iulius Mall.