- 2848
Simbata seara (20 octombrie), undeva dupa ora 21:00, Silent Strike revine la Baia Turceasca, de data asta pentru a lansa al cincilea album - Singularity. Ca de obicei, artistul va fi insotit de Dan Basu (vizual), iar de warm-up si after party se vor ocupa SPDY & Kidamn de la Beat Poetry crew. Intrarea este 15 lei.
Despre Ioan Titu (Silent Strike) nu mai sint multe de spus. Este, la ora actuala, cel mai cunoscut artist de muzica electronica din Romania, iar la concertele lui nu vin doar amatori ai acestui gen, ci si fani rock sau hip hop. Pe linga concertele din toata tara, a avut spectacole si in Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Ungaria, Serbia si Slovacia si a deschis concerte ale unor nume precum Faithless, Amon Tobin, Kode9, Bonobo, Jazzanova, Recoil, DJ Food, Robot Koch si Mr. Meeble.
A lansat pina in momentul de fata patru albume: "Silent Strike" (2005), "3AM" cu Lucian Ban si Alex Harding (2008), "Alb" (2009) si "Instrumentals" (2011) si a colaborat cu diversi artisti, de la Alexandrina si Ada Milea la CTC, Kazi Ploae si Norzeatic. Piese ale sale au fost folosite in videoclipurile de promovare a campaniei "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", iar melodia "No Rules Left...", compusa cu Sukie Smith (aka Madam), face parte din coloana sonora a filmului american "The Truth About Angels" (2009). Zece melodii ale sale alcatuiesc coloana sonora oficiala a aplicatiei de iPhone / iPad Gravitarium 2, lansata in 2010.
Albumul pe care Silent Strike il lanseaza simbata asta, Singularity, a aparut la casa Jumping Jesus Records si contine 17 piese, pe care a colaborat cu artisti precum Adrian Enescu, Norzeatic, Limun, Kazi Ploae, Makunouchi Bento, Manooka, Madam si altii. Acesta poate fi cumparat si in seara concertului.
***
Evenimentul este organizat de Brain Events, in parteneriat cu Asociatia Compania FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, si face parte dintr-un program ce are ca obiective sustinerea formelor alternative si experimentale de teatru si arta contemporana, extinderea ideii de arta urbana prin exploatarea spatiilor neconventionale, formarea unui public spectator-vizitator, precum si dezvoltarea unei dinamici artistice, axata pe schimburi si fluxuri culturale.