eveniment
Data: 
28 Nov 2009 - 21:00
Loc: 
Filarmonica de Stat Iasi
Bilet: 
18.00
stats
Adresa: 
str. Cuza Voda nr. 29
Telefon: 
0232 314 601

Romanian Piano Trio la Iasi

Aflati intr-un turneu ce cuprinde 18 orase, cei trei membri ai Romanian Piano Trio - Alexandru Tomescu la vioara, Horia Mihail la pian si Razvan Suma la violoncel - vor fi prezenti la Filarmonica din Iasi in seara de sambata, 28 noiembrie, spectacolul incepand la ora 19.

Alexandru Tomescu este considerat unul dintre cei mai buni violonisti romani, o confirmare a talentului sau neobisnuit fiind reprezentata de cele 26 de premii internationale obtinute la competitii din Germania, Italia, Cehia, Polonia, Coreea, Statele Unite, Spania, Elvetia, Franta si Romania. A debutat ca solist al Orchestrei Simfonice din Constanta la varsta de doar 9 ani, sustinand de atunci peste 180 de concerte. In septembrie 2007, Alexandru Tomescu a castigat dreptul de a canta la faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioada de cinci ani. Vioara Stradivarius, folosita timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerata a fi unul din cele mai bine conservate Stradivarius-uri.

Pianistul Horia Mihail a debutat in orasul sau natal, Brasov, interpretand Concertul in Re major de Joseph Haydn la varsta de 10 ani. De atunci, a concertat de peste 200 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din Romania, inclusiv cu Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, precum si cu Orchestra Nationala Radio. Horia Mihail a primit primul premiu la toate concursurile de pian la care a participat. A beneficiat de bursa Kate Neal Kinley Memorial Fellowship si a primit burse complete la toate institutiile de invatamant superior pe care le-a frecventat.

Violoncelistul Razvan Suma s-a nascut la Cluj-Napoca, iar educatia sa muzicala a fost armonios completata de cursuri de perfectionare cu Marin Cazacu, Arto Noras, Miklos Pereny, Radu Aldulescu, Frans Helmerson si de colaborari cu muzicieni de marca, precum Justus Franz, Silvia Marcovici sau Misha Katz. In ultimii ani, Razvan a realizat o serie de inregistrari speciale, ce cuprind trei cd-uri, precum si transmisiuni in direct la RAI Torino, MDR Leipzig, TVR, Radio Berlin, Radio Macao, Radio Sofia sau RRM.

Romanian Piano Trio a luat fiinta in 2004, iar in acest an va sustine pentru ieseni un concert omagial Haydn si Mendelssohn. Preturile biletelor sunt intre 16 si 18 lei, cu reducere pentru elevi si studenti.

Surse articol: alexandrutomescu.go.ro, acaptil.3x.ro, sonoro.ro

 

Resurse
Video: 

Romanian Piano Trio

Romanian Piano Trio

Alexandru Tomescu si Horia Mihail

Alexandru Tomescu si Horia Mihail

Alexandru Tomescu si Horia Mihail

Alexandru Tomescu si Horia Mihail
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Vin, 27/11/2009 - 11:08
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam