eveniment
Data: 
5 Nov 2009 - 22:30
Loc: 
Casa de Cultura a Studentilor
stats

Muzica lumii - Mikea

Mikea este un concept care reflecta prin calitatile vocale exceptionale ale lui Theo Rakotovao precum si talentul chitaristilor (Deba si Johnny), o lume ascunsa a unui satuc din sud-vestul Madagascarului. Joi, 5 noiembrie, de la ora 20:30, suntem invitati de catre Centrul Cultural Francez la auditia acestui grup la Casa de Cultura a Studentului. Intrarea este libera.

"Beko and blues" a fost promovat de Theo Rakotovao, fondatorul trupei Mikea care este un fel de ambasador al stilului beko (muzica specifica zonei de bastina).

Imbinarea cu armonia si nostalgia de blues aduce o nota aparte grupului Mikea prin strigate si murmure, tonalitate uneori puternica, indrazneata, alteori joasa si melodioasa. Acest gen deriva dintr-o incantatie acapella practicata in cotidianul civilizatiei din sud-vestul Madagascarului pentru a comunica, pentru distractie sau rugaciune. Este o arta dintr-un alt colt de lume, exotica si neexplorata inca de catre noi iesenii.

Mikea a concertat in numeroase orase mari precum Paris sau Montreal, fiind sustinuti de UNESCO, a obtinut premii, a inregistrat un album... cu alte cuvinte, evolueaza ca si trupa care este cunoscuta mai mult in strainatate decat in propria tara si care sustine ca ii putem eticheta ca si "Musique du monde" (muzica lumii - recomand sa ascultati compilatiile Putumayo pentru a va forma o idee).

Articol scris de Alexandru Andronic | Mar, 03/11/2009 - 14:52
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin