eveniment
Data: 
17 Oct 2017 - 19:00
Loc: 
Teatrul Luceafărul
stats
Adresa: 
str. G. Ureche nr. 5

Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă la Iași

În această săptămână, turneul Musica Poetica ajunge în Moldova, prilejuind publicului bucuria unei reîntâlniri live cu muzica atât de specială făcută de Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, împreună cu Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor. Primul concert va avea loc marți, 17 octombrie 2017, cu începere de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Luceafărul din Iași. O ocazie de neratat pentru cei aflați în zonă, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, iar Maria Răducanu și Maxim Belciug ajung atât de rar în fața moldovenilor.
Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”,spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu. 
 
A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unică fiind apreciată pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitării lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”
 
Concertele fac parte din turneul Musica Poetica, pe care cei doi artiști îl au programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Resurse
Video: 
video
video
video
Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 16/10/2017 - 14:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa