eveniment
Data: 
23 Mar 2013 - 22:00
Loc: 
Teatru Fix
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda nr. 10 (subsol)
Telefon: 
0743 915 868

Junetrip, fix cat trebuie

Brain Events variaza cat se poate de liber pe tema artistilor pe care ii invita la Iasi. Sambata aceasta, 23 martie, incepand cu ora 22, incearca publicul cu o formatie a carei directie muzicala ar fi inadecvat sa o cataloghez – si veti vedea mai departe de ce. E vorba despre Junetrip si ale lor sunete cu o afinitate clara pentru experiment. Seara, planuita sa aiba loc la Teatru Fix, se va incheia cu after-party-ul alaturi de VATT si va costa cu totul 15 RON

Junetrip pare sa insemne iradiere, pare sa insemne flux. Junetrip elibereaza o muzica ce – s-ar zice – reactioneaza cat se poate de intim la sensibilitatile celor din preajma ei. Sper sa-mi fi sesizat deja spatiul pe care il rezerv incertitudinii. Ei bine, o fac pentru ca, dincolo de orice standardizari pe care explicatiile mele sau ale oricui altcuiva le fac inevitabile, imi imaginez ca Junetrip se vrea genul acela de idee cat se poate de infidela unei forme fixe. Iar aceasta pentru ca simplitatea ei sonora merge improvizata – si chiar asa se si intampla.

Cristina Moraru si Cristian Ciceu sunt cei care leaga din 2010 jazz-ul de funk, de blues, de pop si post-rock – iar acestea sunt doar cateva etichete. Pleaca de la o linie uneori vag planuita si ajung prin experiment si, implicit, prin improvizatie la o muzica vie, in permanenta atenta la publicul ei.

Venind din Cluj – ei revenindu-i partea de voce si kazoo, el ocupandu-se de chitara, de percutie si, in general, de manipularea electronica a sunetuui, Cristina si Cristian au ajuns la formula acestui duo dupa mai multe reorganizari si decantari artistice. Astfel, Junetrip e oarecum echivalentul cvintetului de jazz instrumental din Cluj-Napoca in care activau si cei doi prieteni, asumandu-si pe atunci alte roluri.

N-are Junetrip un album inca, dar il pregateste, in orice caz. E la doi pasi de iesirea pe piata, fiind deja inregistrat. Primul demo dateaza de prin 2011; se vad acolo influente pornind de la Jimi Hendrix, Miles Davis, Funkadelic si pana la artisti apartinand unor zone muzicale nu de foarte multa vreme exploatate, precum Bjork Nouvelle Vague, Cocorosie.

In Iasi nu s-a mai auzit Junetrip, dar faptul ca formatia a dat pe la festivaluri precum FanFest Rosia Montana, Peninsula si Samfest Jazz Festival certifica ceva calitati. Playlist-ul e proaspat si se vrea lucrat de public, asa ca mergeti si experimentati odata cu cei doi clujeni!

Resurse
Video: 

Junetrip - Patterns of my Light

Junetrip - Patterns of my Light

Junetrip live 26.01.2013 Zorki Off The Record

Junetrip live 26.01.2013 Zorki Off The Record

Junetrip - Deliria

Junetrip - Deliria
Articol scris de Anca Roman | Mar, 19/03/2013 - 21:27
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman