eveniment
Data: 
15 May 2015 - 13:00 - 17 May 2015 - 23:59
Loc: 
Aerodromul „Alexandru Matei”
Bilet: 
58.00
stats
Adresa: 
str. Aviatiei nr2

Hangariada - festival de arta si zbor

HANGARIADA este singurul festival outdoor din Romania care imbina arta nonconformista cu pasiunea pentru zbor. In weekend-ul 15 -17 Mai va avea loc a 5-a editie a festivalului la Iasi, pe Aerodromul „Alexandru Matei”. Cele 3 zile ale festivalului vor fi pline de activitati aviatice, salturi cu parasuta, concerte, spectacole de teatru si activitati artistice neconventionale. De asemenea, Hangariada este singurul eveniment aeronautic din Iasi inclus in 2015 de Aeroclubul Romaniei in calendarul oficial al evenimentelor aeronautice nationale si internationale.

Festivalul HANGARIADA are ca scop crearea unui spatiu dedicat oamenilor cu deschidere spre frumos, spre arta, oameni care au o minte „deslusita” si idei revigorante. HANGARIADA inseamna lupta impotriva conventionalului promovat ca valoare fixa, ca standard, ca reper.

HANGARIADA are ca obiectiv promovarea activitatilor creative, recreative si sportive, desfasurate in aer liber pentru toti pasionatii de zbor, arta si miscare, evenimentul fiind o provocare pentru public - indiferent de varsta. 

ACTIVITATI 

Activitati aeronautice

Fiecare zi a festivalului va fi alcatuita din doua parti. Prima parte va fi dedicata activitatilor aeronautice, astfel incat iubitorii de adrenalina vor putea face salturi cu parasuta, in tandem, beneficiind de cel mai bun tarif din tara sau – pentru cei care vor sa experimenteze zborul in forme diverse – vor putea alege intre activitati diverse: planorism mosor, avioane usoare, planorism tractare avion, zborul cu balonul cu aer cald sau planorism acrobatic. Insa toti participantii se vor putea bucura pe tot parcursul zilei de un spectacol aviatic inedit alaturi de Hawks of Romania, ce vor fi insotiti de echipa de parasutisti BLUE WINGS.

Muzica

Cea de-a doua parte a fiecarei zile va fi dedicata activitatilor culturale si artistice. Participantii ii vor putea asculta live pe

SUBCARPATI | SUIE PAPARUDE | ARGATU |AFO | FRATII GRIME | ZO | POWER PE VINIL | ZERKARJAH |VALI UMBRA | K-LU si DJ SAUCE.

Daca in timpul zilei atmosfera va fi intretinuta de muzica si atmosfera teraselor, dupa concerte publicul este invitat la after-party, in compania a noua DJ ieseni, castigatori ai competitiei DJ Contest organizate de echipa Hangariadei in luna martie a.c., in scopul descoperirii si sustinerii tinerilor artisti ieseni aflati la inceput de drum.

Joc. Arta. Creatie.

Pe langa activitatile aviatice, cei mai nonconformisti pot incerca un tatuaj cu henna, realizat de artista Laura Constantin, creatoarea proiectului Henna Journey. De asemenea, echipa de traineri „Vorbeste” pregateste jocuri interactive pentru cei cu varste cuprinse intre 16 si 30 ani, unde vor pune in practica tehnici de educatie nonformala.

Arhitectura si design-ul isi vor da intalnire la Hangariada cu sprijinul Ancai Vasiu-Georgescu, artist plastic cu un portofoliu impresionant de lucrari. In cadrul festivalului, artista va prezenta tehnica picturii manuale pe sticla si va incanta publicul iubitor de arta cu o expozitie de obiecte de decoratiune si home design.

Pe intreaga suprafata a Aerodromului vor fi amenajate locuri de joaca pentru copii, iar echipa Muf Puf ii va astepta pe cei mici in corturi cu surprize colorate: concursuri, workshop-uri si activitati antrenante dintre cele mai diverse: dactilopictura, face-painting, ateliere de dans, karaoke, scrima si multe altele.

Sport si concursuri sportive

Cea de-a treia zi de festival va include si Cupa Hangariadei, o competitie sportiva de fotbal, organziata in parteneriat cu Directia Judeteana pentru tineret si Sport Iasi, Scoala „Ion Simionescu” din Iasi si alte cinci unitati de invatamant din judet. Elevii se vor intrece pentru un loc pe podium incepand cu ora 09:00, intr-un sistem de joc jurizat de profesionisti in domeniu, festivitatea de premiere urmand sa aiba loc in cursul dupa amiezii.

Iubitorii de sport vor avea ocazia sa joace in toate cele trei zile fotbal, baschet, tenis de masa, handbal sau badmington in spatii special amenajate in acest sens in pareteneriat cu Decathlon, iar o echipa CSMS Iasi ii va initia pe doritori in tir cu arcul.

Comunicare si solidaritate

Echipa festivalului indeamna, de asemenea, la solidaritate si spirit civic, sustinand activitatea Asociatiei Little People. Iesenii sunt invitati sa faca cunostiinta cu voluntarii asociatiei si sa afle mai multe despre programele de suport psihosocial oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora.

Teatru

Iubitorii de teatru sunt asteptati in hangarul Aeroclubului, unde, pe o scena neconventionala, actorii Octavian Jighirgiu si Oana Miron vor spune povestea lui Rudi si a Soranei in spectacolul „AEROPORT” de Stefan Caraman: „El, Rudi, un «artist si amant ratat», un scriitor de 40 de ani, blazat de prea multele istorii sentimentale cu femei dependente de cinismul sau, prizonier al unei casnicii bazate pe ura politicoasa. Ea, Sorana, o tanara, inteligenta si frumoasa, «o prezenta», cam labila emotional, captiva intr-o relatie cu «Pui» – barbatul ce-i tot promite ca-si va lasa familia pentru ea. E suficient sa-i plasezi pe aceeasi banca, din aceeasi sala de asteptare, a aceluiasi aeroport, pentru ca lucrurile sa o ia razna.” (Octavian Jighirgiu)

BILETE

Accesul este liber in toate cele trei zile, pana la ora 19:00. Incepand cu ora 19:00, intrarea se va face pe baza biletului de intrare. Pretul unui abonament pentru toate activitattile culturale si artistice desfasurate dupa ora 19:00 (concerte, teatru) este de 58 lei.

Biletele pot fi achizitionate prin Eventim si ridicate de la magazinele Domo, Orange Shop, benzinariile OMV, dar si locatiile Red Pipes, Teo's Cafe si The Trumpets.

Toate activitatile pentru copii din timpul zilei sunt gratuite.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 08/05/2015 - 12:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa