eveniment
Data: 
16 May 2013 - 09:00
Loc: 
Aula Bibliotecii Centrale Universitare
Bilet: 
45.00
stats
Adresa: 
Str. Pacurari, nr.4
Telefon: 
+40 232 264245

Felicia Filip la Iasi

Ceea ce a inceput ca un proiect de facultate, a fost transformat de 18 masteranzi ai anului doi ai Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor intr-unul din cele mai asteptate evenimente din aceasta perioada in Iasi. Value Team organizeaza pe 16 mai, ora 19.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare «Mihai Eminescu», evenimentul caritabil «Speranta pentru Educatie», avand-o ca invitat special pe soprana Felicia Filip.

Dupa ce a urcat pe marile scene ale lumii - Viena, Hamburg, Barcelona, Dresda, Frankfurt, Toronto, Toulouse, Bologna, Dortmund, Rotterdam, Limoges, Roma (Vatican), Toulon, Opera Regală din Wallonie – o reintalnim pe Felicia Filip in Iasi intr-un cadru select, pentru o cauza nobila. Supranumita la nivel international « Noua regina a Traviatei », soprana romanca si-a incantat publicul din toate colturile lumii cu un repertoriu ce cuprinde opere ale unor compozitori precum Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Mozart, Bizet, Puccini, J. Strauss, J. Offenbach sau Fr. Lehar. Prim solista a Operei Nationale din Bucuresti din 1990, Felicia Filip are meritul deosebit de a fi singura cantareata din lume care a castigat toate premiile importante « Mozart ». In 1996 a acceptat colaborarea cu Iris dupa celebrul model Freddie Mercury- Montserrat Caballé, devenind astfel cunoscuta si in medii putin familiarizate cu lumea muzicii clasice.

Un alt moment deosebit al serii va fi recitalul sustinut de corul Cantores Amicitiae. Infiintat in 1976, corul este format in acest moment din 32 de studenti ai Universitatii de Arte «George Enescu», coordonati de dirijorul Nicolae Gasca. Castigator a unui numar considerabil de premii in tara, dar si in strainatate, corul va interpreta in cadrul evenimentului melodii apartinand diferitor genuri muzicale.

Cvartetul Symphonis va oferi un moment muzical care nu vizeaza de data aceasta doar iubitorii muzicii clasice. Grupul a luat nastere in 2007 si va oferi invitatilor momente muzicale in acompaniamentul viorii, violei si al violoncelului.

Banii stransi din bilete vor fi donati scolii din Liteni, com. Belcesti, jud. Iasi in scopul renovarii acesteia. Acestea pot fi achizitionate din librariile Carturesti Iulius Mall si Carturesti Palas Mall, la pretul de 45 sau 65 RON.

Resurse
Video: 

FELICIA FILIP - TRAVIATA - Brindisi

 FELICIA FILIP - TRAVIATA - Brindisi

FELICIA FILIP- Boema - La Bohème (Musetta)

FELICIA FILIP- Boema - La Bohème (Musetta)

Iris & Felicia Filip - De vei pleca (Live at Iris Athenaeum)

Iris & Felicia Filip - De vei pleca (Live at Iris Athenaeum)
Articol scris de Alexandra Popa | Dum, 12/05/2013 - 20:48
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului alexandra.popa