eveniment
Data: 
13 Dec 2016 - 19:30
Loc: 
Aula BCU
Bilet: 
35.00
stats
Adresa: 
str. Pacurari nr. 4

Concert extraordinar: Tingvall Trio [Germania] & Arcus Trio [Romania]

Marti,13 decembrie 2016, incepand cu ora 19.30, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Iasi, Asociatia Compania FaPt si Centrul Cultural German Iasi, in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Iasi si The Trumpets va invita sa petreceti o seara memorabila in compania artistilor de exceptie: TINGVALL TRIO [Germania] si ARCUS TRIO [Romania]. Ritmuri surprinzatoare, experiment, diversitate stilistica, exuberanta si energie, sunt doar cativa termeni care pot descrie un adevarat regal jazzistic oferit de doua marci culturale reunite JAZZeast SERIES & IasiJAZZNights.

TINGVALL TRIO este unul dintre cele mai remarcabile trio-uri de pe plan international si o poveste de succes fara precedent in jazz-ul german contemporan din ultimii zece ani. TINGVALL TRIO se va afla in Romania pentru a doua oara, dupa concertul de senzatie sustinut in 2012 in cadrul Festivalului de Jazz de la Timisoara, care l-a facut pe cunoscutul critic de jazz, Florian Lungu, sa exclame: “Doamnelor si domnilor, in acest moment, 80% din populatia Europei va invidiaza!

Pe scurt, cariera trio-ului german este descrisa de:

- 3 premii ECHO JAZZ respectiv “Best Live Act of the Year”;

- 5 premii JGolden Record AZZ AWARDS, pentru mai bine de 10.000 de discuri vandute in Germania pentru fiecare dintre cele patru albume de studio: “Vattensaga” 2011,“Vägen” 2012, “Norr” 2013, “Skagerrak” 2014, “Beat” 2015;

- pozitie de varf in jazz-ul european si in topurile germane de jazz;

- prezenta frecventa in festivalurile de renume international, din peste 20 de tari, si in cluburi de jazz de top;

- ecouri entuziaste in revistele de profil precum Jazzwise (UK), Jazzzeitung (Germania), Jazz Life (Japonia), si in presa, The Guardian (UK), La Stampa (Italia), El Pais (Spania), Allgemeine Zeitung, Spiegel, Zeit, etc. Solo-urile magistrale de pian, double-bass si tobe, ce pigmenteaza exuberant atmosfera muzicala, inteligenta, umorul, spontaneitatea si senzatia de fluid data de relatia superba dintre instrumente, a determinat critica de specialitate sa compare TINGVALL TRIO cu legendarul E.S.T. - Esbjörn Svensson Trio, deosebirea constand in faptul ca trio-ul german utilizeaza exclusiv mijloace acustice pentru a creea un sunet inconfundabil care cocheteaza cu dinamica unei trupe rock.

TINGVALL TRIO nu reuseste doar sa uneasca diferite generatii in spatele conceptului lor muzical, ci, mai presus de toate, reuseste sa castige un public tanar pentru muzica jazz, printr-o energie aproape neverosimila si un stil muzical definit de un mix al celor trei culturi din care provin muzicienii care il compun: pianistul suedez MARTIN TINGVALL, basistul cubanez OMAR RODRIGUEZ CALVO si bateristul german JÜRGEN SPIEGEL.

http://www.tingvall-trio.de/

https://www.facebook.com/tingvalltrio/?fref=ts

________________________________

ARCUS TRIO este considerat revelatia acestui an, care diversifica si intregeste scena noului val al jazz-ului contemporan romanesc cu un sound unic si un stil muzical inedit, deloc sedentar, o naratiune despre locul unde se pot intalni funk-ul, prog-rockul si urban-jazz-ul, ce porneste de la elemente folclorice, culese din muzica traditionala romaneasca si din zona de sud-est a Europei, trecute prin groove-uri moderne si filtre ale tehnicii acustice actuale.

Infiintat in 2015 de ALEXANDRU ARCUS – saxofon, ADI STOENESCU – hammond si MARCEL MOLDOVAN – drums, efx, cei trei membri cu baze muzicale si culturale diferite, contribuie la sound-ul original si la explorarea noilor sfere ale genului.

In octombrie 2015 primesc, in cadrul concursului Sibiu Jazz Festival, premiul pentru cea mai buna compozitie, respectiv Adrian Stoenescu pentru piesa "Puls", iar in martie 2016, ARCUS TRIO lanseaza “Allotropy”, album eclectic, cu o forta expresiva aparte, unul dintre cele mai importante debuturi discografice romanesti de anul acesta.

https://www.facebook.com/arcustrio/?fref=ts
https://arcustrio.bandcamp.com/

_________________________________

INFORMATII UTILE

Evenimentul va incepe la ora 19:30. Accesul in sala se face in intervalul orar 19:00 - 19:30.

Biletele se pot cumpara in avans pe www.eventbook.ro si in seara evenimentului, de la Biblioteca Centrala Universitara - Iasi.

Filmarile, fotografiatul cu aparate profesionale si folosirea blitz-ului, sunt INTERZISE pe toata durata evenimentului.

FACILITATI

In cadrul evenimentului, va fi amenajat un stand de la care se vor putea achizitiona albumele TINGVALL TRIO si ARCUS TRIO. De asemenea, va fi deschis un bar, care va functiona pe toata durata evenimentului.

Sponsor oficial: BRD - Societe Generale

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 23/11/2016 - 18:07
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa