eveniment
Data: 
19 Oct 2021 - 19:00
Loc: 
Aula BCU
stats

Concert de jazz - Dirk Blümlein Terzett

Marți, 19 octombrie, la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” Iași, vă dăm întâlnire din nou cu jazz-ul de calitate. Este o invitație deschisă, pe care o adresăm tuturor celor care cred în puterea muzicii de a apropia oamenii. Chiar dacă Covid-19 ne perturbă din nou viața și activitatea, sentimentul nostru de optimism este în mod sigur împărtășit de mulți.

DIRK BLÜMLEIN TERZETT este un trio inovator și original din jazz-ul european, condus de unul dintre cei mai căutaţi basişti germani, care se distinge prin lipsa instrumentului armonic în formula de trio. Dirk Blümlein (bass), Andreas Francke (saxofon și clarinet) și Eckhard Stromer (tobe), cântă împreună de peste 17 ani, timp în care și-au dezvoltat, prin experiența îndelungată, un stil foarte variat, între jazz, pop, jazz, funk, rock și blues. În compozițiile extrem de relaxante, trio-ul explorează noi posibilități muzicale, menținând melodia și groove-ul mereu pe primul plan.

Concertul de la Iași este organizat în cadrul turneului din România, pe care DIRK BLÜMLEIN TERZETT îl realizează în luna octombrie, cu sprijinul oferit de Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă din Baden Württemberg. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a VI-a ediții a Proiectului “UnderAct - Program de rezidențe și mobilitate artistică” și Kontakt, implementat de FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, Goethe-Institut București, susținut de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.

_________________________________

DIRK BLÜMLEIN (bass) este unul dintre cei mai populari bassiști din Germania. A studiat instrumentul la Staatliche Hochschule für Musik din Stuttgart, fiind recunoscut pentru interpretarea sa artistică și originalitatea sa, atât în lumea jazzului, precum și în cea a muzicii pop și funk. Cel mai cunoscut publicului este în calitatea sa de membru al celebrei trupe pop “Fools Garden”, cu care a susținut numeroase concerte în întreaga lume. Revista Guitar & Bass a scris despre el încă din 2005: „Un muzician remarcabil care poate face multe, de la solo-uri de primă clasă, adăugând concepte electronice contemporane până la balade de fuziune anacronice”. Dirk Blümlein a înregistrat și 3 albume proprii dar și 4 albume alături de formația proprie, “Dirk Blümlein Terzett”.

ANDREAS FRANCKE (saxofon, clarinet) a studiat saxofonul cu prof. Bernd Konrad la Staatliche Hochschule für Musik din Stuttgart. Au urmat mai multe studii individuale cu Michael Heitzler (D), George Robert (CH) și Terry Steel (SUA). Lucrează ca muzician independent în toate tipurile de aranjamente muzicale, precum bigbands sau compoziții de teatru și a participat la turneuri în Europa cu tot felul de aranjamente ce presupun improvizația muzicală.

ECKHARD STROMER (tobe) a studiat percuție clasică și de jazz la Würzburg și și-a continuat studiile la Stuttgart. Începând cu anul 2000, este profesor de percuție în specialitatea jazz și pop la Universitatea de muzică și artă contemporană din Stuttgart. A lucrat cu nume precum: Peter Herbolzheimer, Bobby Shew, Cornell Dupree, Roger Chapman, Geoff Whitehorn, Nils Gessinger, Ack van Rooyen, Ian Anderson, Paul Carrack, PUR, Rainer Tempel, Jon Lord, Cécile Verny, Randy Brecker, Bobby Kimball, Terell Stafford, Heinz Rudolf Kunze, Martin Schrack, Jimi Jamison, Scorpions, Paquito d`Rivera, German Pops Orchestra, a colaborat la diverse spectacole muzicale din Stuttgart și Berlin și cu nume mari de orchestre simfonice.

_________________________________

 INFORMAȚII UTILE 

1. Intrarea la acest eveniment este gratuită;

2. Conform reglementărilor în vigoare, sunt disponibile 160 de locuri;

3. Accesul este permis doar în baza prezentării certificatului verde de către:
- persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție.

4. Accesul în sală se face în intervalul 18:30 -19:00 și doar în baza rezervării locului;

5. Rezervarea locului se face completând următorul formular
https://bit.ly/formular-rezervare

6. La ora 19:00, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se vor pierde, fiind oferite doritorilor fără rezervări;

7. Nu uitați că purtarea măștii este necesară pe toată durata evenimentului;

8. Concertul se va desfășura într-un singur set de cca. 80 min.

Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 16/10/2021 - 18:11
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa