eveniment
Data: 
15 Nov 2012 - 19:00
Loc: 
Sala Teatru la Cub
Bilet: 
32.00
stats
Adresa: 
str. Agatha Barsescu nr. 18

Carmen, versiunea vieneza

Pe scena salii Teatru la CUB va avea loc joi, 15 noiembrie, de la ora 19, spectacolul Carmen de Prosper Merimee, o creatie teatral-muzicala produsa de Vienna Opera Company si Teatrul Pygmalion din Viena. Carmen va fi interpretata de soprana de origine romana Catarina Coresi Lal, artista de renume international. Biletele pentru acest eveniment costa 32 de lei.

Nuvela Carmen a autorului francez Prosper Merimee a fost publicata pentru prima data in anul 1845 si a devenit faimoasa dupa ce a servit ca sursa de inspiratie pentru opera in patru acte Carmen a lui George Bizet, ce a avut premiera la Paris in 1875. Nuvela aduce in prim plan iubirea patimasa a locotenentului Don Jose pentru frumoasa tiganca spaniola Carmen, pe care a cunoscut-o intr-o fabrica de tutun din Sevilla si pentru care renunta la cariera, face contrabanda, este degradat, arestat si pe care o pierde in final, iubirea lui neputand lupta impotriva dorintei de libertate a fermecatoarei Carmen.

In versiunea Teatrului Pygmalion din Viena si in interpretarea sopranei Catarina Coresi Lal, Carmen sfarseste intr-un cabaret de provincie, unde isi deapana amintirile, isi retraieste scenic fragmentele cele mai importante ale vietii si deplange dragostea pierduta, lasandu-se purtata pe notele cunoscutelor arii din opera cu acelasi nume de George Bizet si ale vechilor cantece populare spaniole, intalnite in celebrele operete catalane Zarzuela.

Catarina Coresi Lal este laureata a unor concursuri nationale, dar si a unor festivaluri organizate in strainatate. De asemenea, a cantat in concertul organizat cu ocazia inscaunarii Papei Benedict al XVI-lea, sub bagheta mestrului Rinaldo Muratori. Adaptarea pentru scena a nuvelei scriitorului francez si regia spectacolului sunt semnate de Camelia Tino, iar reprezentatia programata pentru joi seara este in limba romana. 

Resurse
Video: 

Aria Habanera din opera Carmen

Aria Habanera din opera Carmen

Aria Je dis que rien din opera Carmen

Aria Je dis que rien din opera Carmen

Aria Card din opera Carmen

Aria Card din opera Carmen
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Dum, 11/11/2012 - 21:53
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam