eveniment
Data: 
9 Sep 2018 - 18:00
10 Sep 2018 - 19:00
12 Sep 2018 - 21:00
14 Sep 2018 - 19:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Un print si jumatate

Filmul Un print si jumatate va avea o proiectie de gala la Iasi, duminica, 9 septembrie 2018, ora 18:00, la Cinema Ateneu. Avanpremiera filmului Un print si jumatate va avea loc în prezenta actorilor Iris Spiridon si Marius Manole. Luna trecuta, cel de-al doilea lungmetraj al Anei Lungu a fost selectat in Competitia Oficiala a Festivalului de Film se la Sarajevo. Biletele pentru proiectia de duminica, 9 septembrie, se pot cumpara si online, de pe site-ul Ateneului. UPDATE: Filmul va mai fi proiectat tot la Cinema Ateneu pe 10 septembrie de la ora 19, pe 12 septembrie de la ora 21 si pe 14 septembrie de la ora 19.

Scenariul filmului Un print si jumatate, scris de Ana Lungu împreuna cu Iris Spiridon, spune povestea a trei prieteni ajunsi la varsta adulta si care nu reusesc, din diverse motive, sa îsi întemeieze fiecare o familie. Ca o solutie împotriva singuratatii, Iris, Marius si Istvan aleg, pentru moment, sa locuiasca împreuna într-un apartament închiriat în Bucuresti. Echilibrul - deja sensibil - al universului celor trei este naruit atunci cand Iris se îndragosteste de un scriitor maghiar nascut în Transilvania. Gelozia, sentimentul de abandon, nesiguranta, frica de respingere îşi fac drumul în familia celor trei, iar “familia fericita” este în pericol de a se destrama.

Protagonistii filmului Un print si jumatate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gadei, Razvan Krem Alexe. Alaturi de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim si coregraful Razvan Mazilu. Scenariul filmului Un print si jumatate este scris de Ana Lungu împreuna cu Iris Spiridon, imaginea este semnata de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

Regizoarea Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film, Autoportretul unei fete cuminţi, a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 si apoi a fost selectat si la alte festivaluri internationale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, Bucuresti IFF.  A castigat premiul „Cel mai bun film de fictiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz si Premiul publicului la Festivalul Filmului European la Bucuresti.

Resurse
Video: 

Un print si jumatate [trailer]

Un print si jumatate [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 01/09/2018 - 12:43
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa