eveniment
Data: 
12 Jun 2015 - 17:00
Loc: 
Sala Benjamin Fondane
stats
Adresa: 
Bd. Carol I nr. 26
Telefon: 
0232 267 637

Tres Court 2015

Festivalul International Très Court are loc in toata lumea in aceeasi perioada, intre 5 si 14 iunie 2015, pe 5 continente, in 30 de tari si in peste 100 de orase, dintre care 20 in Romania. La Iasi proiectiile vor avea loc pe 12 iunie, in Galeria Fondane a Institutului francez, incepand cu ora 17:00

20 de localitati din Romania impartasesc aceasta intalnire cinematografica anuala cu alte 85 de orase din lume: din sud-vestul Africii in Pacificul de Nord si pana in Orientul apropiat, din America Centrala pana in tarile Europei de Est. Impotriva unei globalizari si a unei uniformizari a culturilor, festivalul permite punerea in valoare a creatiei locale care surprinde societati si vieti diverse, din toate partile lumii.

In tara noastra, Festivalul International Très Courts cuprinde peste 100 de filme de maximum 3 minute in 3 competitii (cea internationala, cea romaneasca si Paroles de femmes – filme feminine si feministe) plus o sectiune tematica: Très Courts Familial pentru copii.

Programul arata in felul urmator:

    • 17:00 Selectia familiala se adreseaza in primul rand micilor spectatori peste 7 ani, dar si tuturor celor care si-au pastrat sufletul de copil sau care nu au rabdare mai mult de trei minute in fata ecranului. Este asadar un prilej de a descoperi povesti, aventuri, animatii de foarte scurt metraj in familie.
    • 18:15 Selectia nationala cuprinde cele mai bune filme foarte scurte realizate in Romania in ultimii ani. Publicul este invitat sa voteze filmul preferat, pentru decernarea premiului publicului din Romania.
    • 19:30 Selectia internationala, programul far al festivalului, reflecta ultimele tendinte din creatia audiovizuala actuala. Este vorba despre o selectie de filme din mai multe tari, de toate genurile: fictiune, animatie, documentar, experimental. Publicul este din nou invitat sa voteze pentru decernarea premiului publicului atribuit de spectatorii din 25 de tari.
    • 22:00 Selectia Paroles de femmes exploreaza prin 20 de filme perspectivele feminie, pentru a incerca sa le inteleaga specificitatea. O calatorie in jurul lumii, in care umorul si seriozitatea merg mana-n mana, iar ideile preconcepute nu isi au locul.
 
Institutul francez din Romania este coordonatorul festivalului in tara noastra, dar si in Slovacia si in Ungaria. 
Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 04/06/2015 - 14:44
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa