eveniment
Data: 
28 Oct 2016 - 16:30
28 Oct 2016 - 18:00 - 3 Nov 2016 - 18:00
4 Nov 2016 - 16:45 - 10 Nov 2016 - 16:45
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Toni Erdmann

Toni Erdmann, in regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de catre Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI), deschide Festivalul Les Films de Cannes a Iasi vineri, 28 octombrie, ora 16:30, la Ateneul Tatarasi, in prezenta regizorului Cristian Mungiu si a criticului de film Irina Margareta Nistor. In cinema-uri va rula pina joi, 3 noiembrie la Cinema Victoria de la ora 14:45 (pretul unui bilet este 8 lei) si la Cinema Republica de la ora 18 (pretul unui bilet este 6 lei). UPDATEFilmul mai ruleaza intre 4 - 10 noiembrie la Cinema Victoria de la ora 16:45 (pretul unui bilet este 8 lei).

Filmul spune povestea lui Winfried, un tata excentric, ajuns la pensie si pus mereu pe glume, care hotaraste sa ii faca o vizita surpriza fiicei sale, Ines, o femeie de cariera serioasa, care lucreaza la un proiect important ca strateg corporatist in Bucuresti.

Din distributia filmului fac parte Peter Simonischek si Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alaturi de actorii romani Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol, Ozana Oancea, Cezara Dafinescu si Victoria Cocias.

Lungmetrajul lui Maren Ade, filmat aproape integral in Romania, singura pelicula lansata in 2016 inclusa recent in TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de catre BBC Culture, reprezinta si propunerea Germaniei la Premiile Oscar. In plus, celebra publicatie americana Indiewire considera ca pelicula este un candidat serios pentru titlul de Cel mai bun film strain.
 

Toni Erdmann a fost proiectat in premiera mondiala in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atat presa de specialitate, cat si spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici si jurnalisti. Pelicula a fost recompensata cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competitia oficiala a celei de-a 69 editii a Festivalului International de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

Resurse
Video: 

Toni Erdmann [trailer]

Toni Erdmann [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 28/10/2016 - 11:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa