eveniment
Data: 
8 Apr 2013 - 19:00
Loc: 
Teatru Fix
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda, nr. 10 (fix intre Piata Unirii si Filarmonica)

Soundtrack for a Revolution

Cafekultour editia 2013 debuteaza luni, 8 aprilie, la ora 19 cu proiectia filmului documentar Soundtrack for a Revolution (Bill Guttentag, Dan Sturman, 2009), premiat la festivalurile de la Chicago si Vancouver. Evenimentul organizat de British Council – care serbeaza in 2013, 75 de ani de cind se afla in Romania – se va desfasura la Teatru Fix, iar intrarea va fi libera.

Sinopsis: „Soundtrack for a Revolution repovesteste lupta pentru drepturile civile, din America, prin muzica puternica, de protest, nascuta din canturile sclavilor, miscarile muncitoresti si mai ales bisericilor negrilor. Filmul contine reinterpretari ale cantecelor de libertate, realizate de artisti de top si filmari de arhiva cu interviuri ale pionierilor luptei drepturilor civile.” (sursa: cinemagia)

In programul Cafekultour, organizatorii prezinta filmul drept „o poveste emotionanta despre puterea muzicii de a schimba mentalitati bine inradacinate si de a redefini lumea. O istorie a recentei lupte pentru drepturile civile ale populatiei de culoare din Statele Unite ale Americii, dintr-o perspectiva diferita.”, iar la conferinta de presa s-a insistat pe actualitatea subiectului chiar si in contextul socio-politic actual.

Cei doi regizori ai filmului, Bill Guttentag si Dan Sturman au colaborat pentru prima data in 2007, la lungmetrajul Nanking, care trata invazia Chinei de catre Japonia din 1937, filmul reusind sa fie nominalizat la Festivalul de la Sundance. Bill Guttentag are in palmares doua premii Oscar, cel mai recent datind din 2003, pentru Twin Towers, iar primul reusind sa-l obtina in 1989, pentru scurtmetrajul You don’t have to die.

Soundtrack for a Revolution este cel de-al 17-lea titlu din cariera lui Guttentag si are 82 de minute. Daca vreti sa-l vedeti pe ecran mare, veniti luni la Fix.

Resurse
Video: 

Soundtrack for a Revolution [trailer]

Soundtrack for a Revolution [trailer]

Soundtrack for a Revolution [film complet]

Soundtrack for a Revolution [film complet]

Interviu cu Dan Sturman

Interviu cu Dan Sturman
Articol scris de Iosif Prodan | Vin, 05/04/2013 - 15:29
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif