eveniment
Data: 
12 May 2010 - 22:00
Loc: 
Cinema Victoria
stats

Serile Filmului Romanesc

Avem Festivalul de Film Portughez, Festivalul Multicolor, Francofon si alte cateva, dar lipsea din peisaj tocmai filmul romanesc. Adica o initiativa dedicata in intregime productiilor autohtone.
ASJ
(Asociatia Studentilor Jurnalisti) din Iasi propune in luna mai, timp de trei zile, o lista cu cateva filme care au creat valva in industria cinematografica.

L-am intrebat pe Andrei Giurgia, presedintele ASJ care-i motivul pentru care organizeaza un asemenea proiect si de ce taman in Iasi. Raspunsul a fost oarecum previzibil, dar sincer:
"Evenimentul acesta l-am organizat din doua motive. Unul este legat de faptul ca dorim sa demonstram ca se pot realiza evenimente mari si in alte orase decat Bucurstiul, iar a doua parte ce vrem s-o atingem este sa scoatem studentul la film romanesc, avand in vedere ca in ultimii zece ani cinematografia romaneasca a cunoscut o crestere si asta o arata premiile castigate la festivalurile internationale. Este un eveniment facut de studenti pentru studenti, dar si pentru pasionatii de film."

"Serile filmului romanesc" vor avea loc pe 12, 13 si 14 mai la Cinematograful Victoria unde vor fi difuzate de la ora 19 urmatoarele scurt si lung metraje:
12 mai - "Legaturi bolnavicioase" (2006), invitat special: regizorul Tudor Giurgiu
13 mai - "Eu cand vreau sa fluier, fluier" (2010) invitat special: regizorul Florin Serban
14 mai - "Cand se stinge lumina", "Plictis si Inspiratie", "Sasa, Grisa si Ion" si "Tache" (2009), invitat special> regizorul Igor Cobileanski

Tot in cadrul acestui eveniment organizatorii au pregatit o serie de scurt metraje realizate de studentii de la Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sub indrumarea profesorului Alexandru Condurache.
Pe langa discutiile libere cu regizorii de la care puteti afla tot soiul de detalii referitoare la propriile productii, acestia vor oferi si premii.

Intrarea este libera! Ne vedem la film!

Articol scris de Oana Filip | Lun, 03/05/2010 - 21:18
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului oana