eveniment
Data: 
8 Feb 2012 - 17:30
Loc: 
Casa de Cultura Mihai Ursachi
stats
Adresa: 
Parcul Copou
Telefon: 
0232 316159

Romanele lui Dickens pe marele ecran din Copou

Anul acesta se sarbatoresc 200 de ani de la nasterea lui Charles Dickens. British Council invita iesenii sa intre in lumea lui Dickens prin doua adapari cinematografice ale doua romane celebre: A Tale of Two Cities si Great Expectations. Proiectiile vor avea loc miercuri, 8 februarie, de la 17:30, respectiv 20:00, in Copou, la Casa de Cultura “Mihai Ursachi”.

Dickens este un scriitor al epocii victoriene, dar scrierile sale au fermecat cititori ai secolelor ce i-au urmat. A trecut granitele Regatului Unit si a vorbit in numeroase limbi despre personajele atat de frumos creionate si despre povestile lor. Influenta covarsitoare a lui Dickens nu se limiteaza la literatura, ci patrunde si in alte domenii ale artei. Scrierile sale inspira filme devenite, la randul lor, celebre.

A Tale of Two Cities, care ruleaza de la ora 17:30, este o productie britanica din anul 1958 a regizorului Ralph Thomas. Filmul are in distributie pe Sir Dirk Bogarde, Dorothy Tutin si Cecil Parker, intruchipand personaje ce traiesc drama unor povesti de dragoste, dar si de viata din timpul Revolutiei Franceze.

Great Expectations ruleaza de la ora 20:00 si este tot o productie britanica, din anul 1946, in regia lui David Lean. In aceasta ecranizare a celebrului roman, Pip este jucat de indragitul Sir John Mills, iar Estella de Valerie Hobson. Filmul a fost nominalizat la 5 premii Oscar, din care acastigat 2: pentru Best Art Direction-Set Decoration, Black-and-White si Best Cinematography, Black-and-White.

Intrarea la cele doua proiectii este libera.

British Council sustine un program in 50 de tari din intreaga lume pentru a coordona o serie de evenimente culturale si educationale celebrand bicentenarul unuia dintre cei mai prolifici si influenti romancieri britanici: Charles Dickens.

Resurse
Video: 

trailer Great Expectations (1946)

trailer Great Expectations (1946)
Articol scris de Irina Theodoru | Lun, 06/02/2012 - 17:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului irina