eveniment
Data: 
14 Aug 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Proiecții de lucrări de artă video din colecția n.b.k.

Spațiul cultural hibrid Art+Design organizează, în parteneriat cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și Centrul Cultural German Iași, o serie de 6 sesiuni de proiecții din arhiva n.b.k., cel mai mare colecționar de artă video din Europa. Programul debutează vineri, 14 august, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „Feminist Media Reflections in Video Art”, prezentată de teoreticianul și curatorul Cristina Moraru.

Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august - 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate. Curatori pentru primele 2 sesiuni sunt Marius Babias (director n.b.k.) și Sabrina Labis (n.b.k. Video-Forum), iar pentru celelalte 4, artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k.

Programul primei serii:

Feminist Media Reflections in Video Art

Pipilotti Rist – I´m Not the Girl Who Misses Much 5 min

Ulrike Rosenbach – Glauben Sie nicht, dass ich eine Amazone bin.  10 min

Dara Birnbaum – Kiss the Girls- Make Them Cry 7 min

Hito Steyerl – Lovely Andrea 30 min

Anetta Mona Chişa – What the fuck are you staring at?! 1 min

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.

Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 11/08/2020 - 01:37
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa