eveniment
Data: 
2 Nov 2011 - 19:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
stats
Adresa: 
Str. Pictorului nr. 14

Premiera HI, I'M MORMON

Poate vi s-a intimplat in drumul unor preocupari zilnice sa fiti opriti pe strada de niste barbati la costum, care cu incredere si seninatate ( suspecte sau nu dupa cintarul logic al fiecaruia), va propuneau o viata spirituala reperata in cartile religioase pe care le tineau cu abnegatie in maini. AltIasi va invita miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19 la premiera documentarului “Hi, I’m Mormon!” - care va avea loc la Ateneul Tatarasi - pentru a afla printr-o abordare originala cine sunt acesti oameni care ocupa prim-planul celei mai recente productii a baietilor de la Ratio Films. 

Filmul surprinde dintr-o perspectiva relaxata viata sociala si actiunile misionare ale unui grup de mormoni americani stabiliti in Iasi. Camera coboara fara prejudecati pe trotuarele orasului sau in locuinta misionarilor inregistrind fragmente din experientele acestora montate astfel incit sa redea specificul relationarii spontane intre oameni pe fondul unor convingeri religioase, fie in spatiu public, fie intr-un anturaj afiliat confesional. “Hi, I’m Mormon”, va insemna puncte de vedere, schimburi interculturale, povesti, reactii umane de cele mai diverse, umor si un gind optimist pentru cinematografia tinara ieseana.  

Ratio Films ii aduce sub aceeasi semnatura pe colegul nostru, Iosif Prodan, student in anul II la Facultatea de Litere, si Marius Mitrofan, student in anul I la Jurnalism, pe care l-ati  putut vedea la petrecerea AltIasi si cu ocazia altor evenimente muzicale sustinind concerte de blues si rock in localuri din Iasi.   

Despre film si personajele lui baietii ne marturisesc cu entuziasm, punctand si o dimensiune comica a documentarului: "I-am urmarit in timp ce mergeau pe strada şi opreau oamenii, incercind sa-i convinga ca au nevoie de o schimbare in viata lor si le ofereau cursuri gratuite de limba engleza. I-am filmat in timp ce isi desfasurau activitatile sociale si le-am ascultat povestile pe care le-au trait in Romania si cum s-au adaptat culturii noastre. NU este un film de propaganda; din contra, noi incercam sa tratam cu ironie şi detasare chestiunile care ni se par nelalocul lor din punct de vedere rational. Pentru că vrem sa trecem peste prejudecati si sa promovam simtul critic."

THINK A LITTLE FURTHER, THINK OF FILMS!

Intrarea va fi libera. Vizionare placuta!

Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Marina-Evelina Cracana | Vin, 28/10/2011 - 18:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului marina.evelina