eveniment
Data: 
27 Mar 2017 - 19:30
28 Mar 2017 - 19:30
29 Mar 2017 - 19:30
30 Mar 2017 - 19:30
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Portrete in padure

Ramas in memoria cinefililor romani cu titlul „La capatul liniei” (1982), regizorul Dinu Tanase revine pe marile ecrane cu un nou lungmetraj de fictiune, inspirat din romanul „Duminica mironositelor“, de Dana Dimitriu. Incepind cu vinerea aceasta, Portrete in padure ruleaza si la Iasi, la Cinema Victoria pina joi, 30 martie, in fiecare zi de la ora 19:30 (pretul unui bilet este 8 lei).

Filmul Portrete in padure reuseste sa aduca misterul, intriga si suspansul inca din primele minute de vizionare. In calitate dubla de scenarist si regizor, Dinu Tanase face extrem de usor tranzitia de la realitate la fictiune, conducand povestea catre un sfarsit dramatic.

Filmul este dedicat tuturor cinefililor pasionati de filmele thriller-politiste. Intr-un moment bun al carierei, politistul nostru primeste o lovitura care-l nauceste si din care nu-si mai poate reveni multa vreme. Renunta la toate avantajele unei cariere de succes si se retrage intr-o activitate de rutina la o circa de politie dintr-un cartier marginas. Dar viata merge inainte. Zi, noapte, povesti triste “de cartier”, cazuri sociale.. “toamna ploua cu gainari”… comenteaza cu subalternul sau intr-un birou sordid de ancheta. Dar sigurul lucru pe care-l face absolut reflex – inradacinat in profesia sa de politist, este acela de a studia fizionomiile celor din jur, de a descifra dincolo de aparente, stari si motivatii ascunse. Este probabil singurul motiv care-i mentine pasiunea sa pentru meseria de politist. O crima petrecuta in padurea din apropierea orasului ii alimenteaza vechea pasiune.

Anchete, investigatii, ipostaze, toate puse in ramele portretelor care ii acopera aproape unul din peretii camerei de lucru. In padure, viata unui cuplu a fost distrusa. Supravietuitorea agresiunii, in stare de soc, nu poate contribui la bunul mers al anchetei. Misterul crimei care bantuie “padurea blestemata” cum ii spun localnicii si care “parca-i inghite pe cei care intra in ea”, pare de neelucidat. Cand nu se astepta, trecutul se intoarce nemilos impotriva lui. Ireparabilul se produce printr-un gest necugetat si violent. Sub povara faptei savarsite, va trebui totusi sa duca la capat ancheta. Reconstituirea sfarseste dramatic. Acuzat si acuzator, la marginea padurii, chemat parca misterios de ea, va trebui sa ia o hotarare…

Lungmetrajul “Portrete in padure” este o productie Casaro Film, realizat cu sprijinul SRTV si al Centrului National al Cinematografiei din Romania si este distribuit de Global Film.

Resurse
Video: 

Portrete in padure [trailer]

Portrete in padure [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 27/03/2017 - 10:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa