eveniment
Data: 
28 Aug 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Politics of Subversion in Video Art

Spațiul cultural hibrid Art+Design organizează, în parteneriat cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și Centrul Cultural German Iași, o serie de 6 sesiuni de proiecții din arhiva n.b.k., cel mai mare colecționar de artă video din Europa. Programul continuă vineri, 28 august, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „Politics of Subversion. The agency of art in the sphere of politics”, prezentată de artistul și curatorul Dan Acostioaei.

Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august - 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate. Curatorii acestei serii sunt artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k.

Programul celei de-a treia serii:

Introducere: Dan Acostioaei

Hito Steyerl - Duty Free Art (00:38:16)

Yael Bartana - The Recorder Player from Sheikh Jarrah (00:07:27)

Halil Altındere - Escape from Hell (00:13:10)

Întrebări și discuții libere 

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.

Rezervările se fac în cadrul evenimentului de pe Facebook.

Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

 

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 24/08/2020 - 13:41
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa