eveniment
Data: 
12 Dec 2008 - 22:00
Loc: 
Teatrul Luceafarul
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Girgore Ureche 3

O seara de scurt metraje Future Shorts in Iasi

Intotdeauna mi-au placut ideile bune exprimate in putine cuvinte, imagini sau sunete. Cam in asta constau, dupa parerea mea, scurt metrajele; ele reusesc sa surprinda o fasie deosebita din viata unui om sau a mai multora.

De ce va vorbesc despre scurt metraje si idei bune? Pentru ca aveti ocazia vineri, 12 decembrie, de la ora 20:00 sa mergeti in Sala Mare a Teatrului Luceafarul si sa urmariti unul dintre cele mai mari festivaluri internationale de film de scurt metraj, Future Shorts.

Organizatorii ne prezinta 3 argumente pentru a lua parte la acest festival:

* O colectie eclectica de filme produse in SUA, Franta, Spania s.a.;
* Un atelier de animatie pentru toti amatorii de design;
* O noua ocazie de inscriere in competitia de scurt metraje romanesti;

"Future Shorts este un proiect cultural extrem de interactiv si neconventional ce se deruleaza in 30 de tari din intreaga lume. El se adreseaza atat amatorilor de film cat si profesionistilor din industria cinematografica, pe care ii promoveaza la nivel international.

Festivalul a debutat în 2003 in Marea Britanie, iar in prezent se deruleaza concomitent in 30 de tari. In Romania, Future Shorts a fost adus de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone. S-a lansat in octombrie si se va desfasura sub forma unor evenimente ce vor avea loc lunar in capitala si, alternativ, in alte orase mari din tara, pana in iulie 2009. Evenimentul din Iasi este al cincilea din aceasta serie. 

Din colecţia de scurt metraje fac parte Choque, o savuroasa comedie spaniola produsa de Nacho Vigolando, The Bicycle Messengers, un documentar american animat care descrie adevarata viata a New Yorkului prin prisma curierilor pe biciclete, Palindromo, o drama braziliana care prezinta intr-un mod unic, in sens invers, o zi plina de ghinion din viata unui tanar sud american, videoclipul piesei I believe, semnat de The Simian, precum si alte productii originale din Marea Britanie, Franta, Belgia sau Statele Unite. Acest cocktail de scurt metraje internationale fac din eveniment o scoala de cinematografie pentru cei pasionati de lumea filmului si o experienta cu adevarat multiculturala pentru toti participantii.

Iar ca experienta sa fie completa, dupa maratonul de scurt metraje toti spectatorii sunt invitati sa participe la un atelier interactiv. Anton Octavian, un artist tanar, dar cu vasta experienta in grafica si film de animatie, va face o introducere in lumea animatiei, apoi va executa pe loc un proiect, invitand publicul sa participe cu idei, comentarii si, de ce nu, sa isi demonstreze creativitatea." - Dora Vicol, PR Future Shorts Romania.

Biletele la eveniment se pot cumpara direct de la intrarea in Sala Mare a Teatrului Luceafarul incepand cu vineri, 12 decembrie, ora 20:00; pretul unui bilet este de 10 RON.

 

 

Resurse
Video: 

The Story of Future Shorts

The Story of Future Shorts
Articol scris de Alexandru Andronic | Mar, 09/12/2008 - 13:48
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin